Echipa de juniori A a Politehnicii Iași, pregătită de antrenorul Adrian Dobrea, s-a clasat pe locul 3 la puternicul turneu internațional ”San Marino Cup 2019”.

Ieșenii au câștigat finala mică a competiției chiar pe stadionul din Serravalle, arenă pe care Naționala Under 21 a lui Mirel Rădoi impresiona contra Croației în meciul de debut la Campionatul European de tineret din luna iunie.

Echipa ieșeană formată din jucători născuți 2001-2002 s-a clasat pe primul loc în faza grupelor, cu 10 puncte, după ce a obținut trei victorii și o remiză: 3-0 cu Rush Soccer (Statele Unite), 3-0 Bath Arsenal Juniors (Anglia), 2-2 cu Fussball Lehr Zentrum (Germania) și 3-2 cu All Star Academy (Oman).

În semifinale, elevii lui Adrian Dobrea au cedat,  0-2, în fața formației franceze CFA de Bastia, iar în finala mică disputată pe Serravalle Stadium ieșenii au învins din nou cu scorul de 3-0 echipa britanică Bath Arsenal Juniors, intrând în posesia medaliilor de bronz.

În finala mare a turneului, echipa belgiană Belgia Boys FC a trecut de CFA de Bastia cu scorul de 2-1.

Clasament final grupa 2001-2002: 1. Belgia Boys FC (Belgia), 2. CFA de Bastia (Franța), 3. Politehnica Iași (România), 4. Bath Arsenal Juniors (Anglia).

La turneu au participat 100 de echipe de diferite categorii de vârstă, echipa ieșeană fiind repartizată în Grupa E (jucători născuți 2001-2002), unde au fost înscrise 15 formații din România, Statele Unite, Anglia, Franța, Germania, Oman, Italia, Belgia, Liban și Bangladesh.

Lotul de jucători pe care l-a avut la dispoziție antrenorul Adrian Dobrea: Ciofu Denis, Belibrov Eduard, Dumea Lucian, Dimir Ștefan, Târnovanu Ioan, Agape Andrei, Plămadă Fineas, Cotiugă Sebastian, Frunză Andrei, Cociobanu Gabriel, Mihăescu Robert, Moisă Andrei, Grigoriu Iordanis, Gangal Vlad, Purcariu Alexandru, Păvăluc Alexandru, Tănasă Andrei, Cozianu Răzvan și Ursariu Leonard.

Golurile echipei ieșene la acest turneu au fost marcate de Mihăescu Robert, Păvăluc Alexandru, Moisă Andrei, Gangal Vlad și Târnovanu Ioan.

”A fost un turneu reușit, o experiență benefică pentru juniorii noștri. Am avut parte de meciuri tari, cu adversari puternici, din țări cu tradiție în fotbal, iar medalia de bronz obținută reprezintă un rezultat meritoriu pentru noi. Meciurile s-au disputat pe stadioane diferite, în Rimini și San Marino. Am văzut baze sportive și terenuri de excepție, cu o infrastructură foarte bună, cum rar am întâlnit la noi în țară. Suntem extrem de bucuroși că am reușit să încheiem pe podium și să jucăm finala mică pentru bronz pe Serravalle Stadium, arena pe care echipa națională a României a învins Croația la Campionatul European. Pe acest stadion au avut loc premierea și cele două finale, iar ceremonia de deschidere, una grandioasă, a avut loc în Centrul Sportiv Italian Nicoletti Stadio Comunale Di Riccione”, a declarat antrenorul juniorilor de la Politehnica Iași, Adrian Dobrea.

Articol de Narcis Pohoață