Iașiul a găzduit cea de a treia etapă de calificare a turneului Neymar Jr’s Five, competiție organizată în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal şi care reinventează regulile fotbalului de cinci la cinci.

Galactic Suceava și Ultra Boys sunt cele două echipe calificate în Finala Națională din București și, prin urmare, cu un pas mai aproape de Finala Mondială din Brazilia de la Instituto Projeto Neymar Jr, turneu ce se va desfășura în luna iulie.

Chiar și cu biletele asigurate pentru finala națională, cele două echipe au dat totul în meciul final al etapei din Iași. În cele din urmă, Galactic Suceava (Păiuș Daniel, Pamparău Constantin, Turineac Florin, Filip Iustin, Ivan Alexandru, Daniel Fartais, Gigică Daniel) s-a impus cu 5-0 în fața echipei Ultra Boys (Baboi Bogdan, Boteanu Laurențiu, Mohirta Ionuț Daniel, Salahoru Constantin, Canciuc Ștefan Daniel, Buzatu Gabriel, Timpău Alexandru).

„După etapele de calificare de la Timișoara, Târgu Mureș și Iași, cercul se va încheia cu calificările de la București, pe 21-22 mai. Pe 4 iunie vom afla, tot la București, care este echipa care ne va reprezenta la Finala Mondială din Brazilia. Echipele campioane din cele peste 35 de țări se vor duela pentru marele trofeu în iulie, în Praia Grande, locul în care talentatul jucător brazilian a crescut, și-a început cariera profesionistă și, mai târziu, a fondat Instituto Projeto Neymar Jr”, a declarat Andreea Mitrache, organizatorul evenimentului de la Iaşi.

„Finala mondială are loc în iulie, la Instituto Projeto Neymar Jr, în statul Sao Paulo din Brazilia. Obiectivul institutului este să ofere educație extracurriculară și activități sportive copiilor dezavantajați și familiilor acestora, promovând incluziunea socială și participarea activă în comunitate. Instituto Projeto Neymar Jr s-a deschis în 2014 și este al doilea program ‘FutbolNet’ creat în parteneriat cu Fundația FC Barcelona în Țara Cafelei, primul fiind cel din favelele orașului Rio de Janeiro”, a completat Andreea Mitrache.

În România, turneul Neymar Jr’s Five este organizat în parteneriat cu Federația Română de Fotbal.