Grupa de copii 2009 a clubului Politehnica Iași a încheiat anul pe podiumul unui puternic turneu desfășurat în Republica Moldova. Elevii antrenorului Ovidiu Burdujan au participat în perioada 15-18 decembrie la turneul ”Winter Cup Moldova 2022”, la Chișinău și s-au clasat în final pe locul 3, intrând în posesia medaliilor de bronz.

Locul I în Grupa A pentru Politehnica Iași

La categoria 2009, turneul a reunit la start 12 echipe din Republica Moldova (6), România (5) și Ucraina (1), ieșenii fiind repartizați în Grupa A, alături de LPS Vaslui, CS Atletic Strășeni (Moldova) și FC Getica Chișinău (Moldova).

Elevii lui Ovidiu Burdujan s-au clasat pe locul I în grupă, cu 7 puncte și golaveraj 9-4, după 1-1 cu Strășeni (gol Mihăiță Ciaun), 4-0 cu LPS Vaslui (Dragoș Iacob – 2, Rareș Costea și Ștefan Timofte) și 4-3 cu Getica (Robert Geamăn – 2, Robert Pichiu și Andrei Calmuc).

Victorie cu Dinamo București în finala mică

În semifinale, ieșenii au fost învinși de Zimbru Chișinău, la loviturile de departajare, scor 2-3, după ce la finalul timpului regulamentar scorul a fost 1-1.

A fost un meci spectaculos, în care Poli a condus prin golul lui Robert Geamăn, cu un șut din afara careului, gazdele reușind în cele din urmă să ducă meciul la penalty-uri, unde s-au impus cu 3-2.

În finala mică, Poli Iași a câștigat cu 1-0 în fața lui Dinamo București, prin golul marcat de Ștefan Timofte.

”Poli și Dinamo au fost două dintre cele mai bune echipe participante la turneu și s-au întâlnit în finala pentru locurile 3-4. Timofte Ștefan a reușit primul și singurul gol al meciului, în debutul primei reprize, când, după un pressing agresiv al echipei noastre, a recuperat o minge de la apărătorii adverși și a înscris în poarta celor de la Dinamo. A urmat un joc spectaculos, fără ocazii clare ale adversarilor, jucătorii ieșeni reușind un joc tactic foarte bun”, a spus antrenorul Ovidiu Burdujan.

Două premii individuale pentru jucătorii ieșeni

La finalul competiției, Paul Hrimiuc a fost desemnat cel mai bun portar al turneului, iar Matei Buliga a primit premiul pentru cel mai bun fundaș.

Toți copiii din lot au avut însă evoluții foarte bune pe parcursul turneului de la Chișinău, iar pe lăngă cei care au primit premiile individuale de la organizatori s-au mai remarcat și mijlocaşul Robert Geamăn – golgeterul echipei, cu 3 goluri marcate, fundaşul central Călin Paraschiv – căpitanul echipei, mijlocaşul Yanis Dateş sau atacantul Dragoș Iacob,

Lotul deplasat de antrenorul Ovidiu Burdujan la Chișinău: Paul Hrimiuc – portar, Matei Buliga, Rareș Costea, Robert Pichiu, Călin Paraschiv, Yanis Dateș, Ștefan Timofte, George Țibucanu, Andrei Calmuc, Robert Geamăn, Denis Pavel (născut 2010), Mihăiță Ciaun (n.2010), Codrin Tofan, Dragoș Iacob, Victor Roibu.

Articol de Narcis Pohoață (IAȘI)