Profitând de pauza competiţională, arbitrii divizionari din zona Moldovei şi-au dat întâlnire la Iaşi, la cea de-a IV-a ediţie a Cupei Moldovei la fotbal. Competiţia organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Iaşi (AJF), prin Comisia Judeţeană de Arbitri condusă de Vlad Ciobanu, s-a desfăşurat pe terenurile din Complexul Ciric şi a reunit la start opt echipe reprezentând şase judeţe din zona Moldovei.

După doi ani la rând în care au pierdut finala în faţa Galaţiului, echipa arbitrilor ieşeni şi-a luat revanşa în acest an şi a cucerit trofeul după o victorie categorică în ultimul act, 7-1 cu colegii de la Dunăre. Podiumul a fost completat de echipa Comisiei Judeţene a Arbitrilor Brăila, victorioasă cu 6-2 în finala mică în faţa echipei din Neamţ.

„După trei ediţii în care am ocupat de fiecare dată locul 2, a venit şi rândul nostru să câştigăm competiţia pe care am organizat-o, după o finală spectaculoasă cu arbitrii din Galaţi, adversarii noştri tradiţionali din ultimele două finale. Ne bucură participarea în premieră a colegilor din Brăila, care au reuşit performanţa de a urca pe podium. Dat fiind calendarul competiţional mai favorabil în această perioadă, am stabilit împreună cu ceilalţi participanţi ca viitoarele ediţii să le organizăm vara, şi nu iarna, în sală, aşa cum s-a întâmplat până acum. Sperăm ca ediţia din vara anului viitor să aducă la start un număr record de echipe”, a declarat Vlad Ciobanu, arbitru FIFA la fotbal în sală, preşedintele Comisiei Judeţene a Arbitrilor Iaşi.

Componenţa grupelor
Grupa A: Iaşi, Vaslui, Brăila, Presa Iaşi
Grupa B: Galaţi, Neamţ, Botoşani, Iaşi II

* Din cele două grupe s-au calificat mai departe echipele Iaşi şi Brăila, respectiv Galaţi şi Neamţ.

Rezultate semifinale:
Iaşi – Neamţ 4-1
Galaţi – Brăila 1-1, 3-1 după loviturile de departajare

Finala mică: Brăila – Neamţ 6-2

Finala mare: Iaşi – Galaţi 7-1

Clasament final Cupa Moldovei: 1. Iaşi, 2. Galaţi, 3. Brăila, 4. Neamţ.

Premii individuale:
Cel mai bun jucător: Ştefan Tudorache (Iaşi)
Cel mai bun portar: Marius Brătianu (Brăila)
Golgeterul turneului: Ionuţ Constantinescu (Galaţi)
Cel mai experimentat jucător: Doru Grozea (preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri Brăila)
Premiul fair-play: echipa din Botoşani