La doar doi ani de la înființare, echipa de fotbal a Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a devenit, în acest sezon, campioana județului Iași.

ACS USV Iași a terminat la egalitate de puncte cu CSM Pașcani în Liga 4 Iași – 76 de puncte, dar a cucerit titlul de campioană datorită rezultatelor directe, 0-0 în deplasare și 2-1 pe teren propriu. Echipa universității ieșene va disputa astfel barajul pentru promovarea în Liga 3 cu campioana județului Botoșani, Pro Sport Vârfu Câmpului. 

ACS USV Iași și CSM Pașcani au disputat și finala Cupei României pe județ în acest sezon, trofeul fiind câștigat de formația pășcăneană, scor 2-1 în finală. 

Eduard Sandu, antrenorul ACS USV: „Vrem să promovăm în Liga 3” 

Echipa universității ieșene a fost pregătită în acest sezon de antrenorul-jucător Eduard Sandu, fost jucător la Botoșani, Știința Miroslava, FCM Dorohoi sau Suceava, în Ligile 2 și 3.

„A fost un sezon foarte greu, cu o luptă echilibrată, cu multe provocări. Dar la final, chiar dacă am suferit un sezon întreg, bucuria de la final a meritat. Am avut posibilitatea de a încheia mai devreme această luptă în doi cu Pașcaniul, dar meciurile directe ne-au făcut campioni în cele din urmă. Se putea întâmpla orice pe final. Au avut cei de la Pașcani 6 puncte avans la un moment dat, ne-am dus noi la două puncte, am fost egalați la un meci la ultima fază și în cele din urmă am reușit să ducem ducem sezonul cu bine la final și să câștigăm titlul”, a declarat antrenorul-jucător Eduard Sandu, care este optimist că echipa sa va promova în Liga 3.

„Eu sunt din județul Botoșani, cu mulți dintre jucătorii de la Vârfu Câmpului am jucat la Botoșani sau la Dorohoi în trecut. Am prieteni acolo, cunosc echipa. Au jucători experimentați, Clement Pălimaru este unul dintre ei, fost atacant la Poli Iași. Ne dorim să promovăm în Liga 3.” 

Prorectorul Vasile Stoleru: „Vrem să facem performanță pentru Iași și pentru comunitatea academică” 

De administrația echipei s-a ocupat în cei doi ani de la înființare Prof. Univ. Dr. Vasile Stoleru, Prorectorul cu activitățile sociale la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași și președintele Asociației Sportive din cadrul universității. 

„Vreau să-i felicit în primul rând pe jucători, pentru că a fost efortul lor. Vrem să facem performanță în orașul Iași și în comunitatea academică. Trebuie să vedem și lucrurile bune din străinătate, de la universitățile mari, care au cluburi sportive, care susțin jucători fie la probe individuale, fie la sporturi de echipă. Am luat un model acum 7-8 ani, aveam studenți și jucau pe la echipe din Liga a 5-a sau a 4-a și am considerat că este necesar ca pe lângă Universitate să avem și un club de fotbal. Cred că trei sferturi din lot sunt studenții universității noastre și ne mândrim cu acest lucru.

Am obținut două trofee în primii doi ani, Cupa României în sezonul trecut și titlul în acest an, în care am disputat și finala Cupei României. Am realizat multe lucruri frumoase. Acum ne dorim să promovăm în Liga 3, vom face față cu siguranță în acest eșalon, ne vom descurca fără niciun fel de probleme”, a declarat Prorectorul Vasile Stoleru. 

Echipa ieșeană a făcut o solicitare pentru a disputa meciul retur al barajului cu campioana Botoșaniului pe Stadionul Emil Alexandrescu din Copou.  

Lotul echipei ACS USV Iași: Cosmin Anton, Teodor Cotea (portari), Adrian Ilie, Sergiu Matei, Denis Șerban, Andrei Sărițanu, Dănuț Tăcuțanu, Denis Apreutesei, Ionuț Furtună, Andrei Onofrei, Alexandru Marin, Alexandru Izmană, Dumitru Șova, Răzvan Danciu, Ștefan Cuibuș, Tudor Cucoș, Robert Tânăru, Codrin Safta, Tudor Plop, Mario Turcu, Eduard Sandu, Ionuț Chiriac. Antrenor: Eduard Sandu. 

Staff-ul administrativ: Prof. Univ. Dr. Vasile Stoleru (președintele Asociației Sportive), Prof. Corneliu Florin Gorban. 

Narcis POHOAȚĂ (Iași)