Pe 13 aprilie, la Ruginoasa, a avut loc primul din cele 13 trialuri la care vor putea participa copii din întreg judeţul Iaşi pentru a face parte din viitorul Centru Național de pregătire pentru copiii din mediul rural .

Copiii prezenţi au fost urmăriţi de către coordonatorul proiectului, profesorul Marian Andrei, dar şi de către referenţii zonali ai Federaţiei Române de Fotbal, care au participat şi la etapa regională a Cupei Satelor. De altfel, doi dintre aceşti copii au fost aleşi pentru faza a doua a etapei de selecţie.

”Această iniţiativă de a forma acest Centru reprezintă un punct de plecare pentru susținerea sportului la nivel județean. Vrem să dăm şansa unor copii din mediul rural să facă performanţă. Judeţul nostru are copii de mare valoare pe care trebuie să îi găsim şi să le valorificăm talentul şi aptitudinile”, a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Următorul trial va avea loc sâmbătă, 20 aprilie, la Tomeşti, unde sunt aşteptaţi copiii născuţi între anii 2008 şi 2009 (clasa a IV-a) din comunele Ciurea, Bârnova, Victoria, Popricani, Golaeşti, Aroneanu, Ungheni, Holboca, Ţuţora şi Tomeşti.

Selecţia se va desfăşura în trei etape. În prima etapă vor fi organizate nouă centre în urma cărora vor fi selectaţi 80 de copii, în a doua etapă vor fi organizate trei centre şi vor fi selectaţi 40 de copii, iar în ultima etapă vor fi aleşi cei 20 de copii care vor face parte din Centrul Național de pregătire pentru copiii din mediul rural.

Acest proiect presupune selectarea a 20 de copii din județul Iași, în mod deosebit din mediul rural care vor fi școlarizați în cadrul Liceului cu Program Sportiv (LPS) Iași, la nivelul clasei a V-a şi vor avea asigurată cazarea la căminul Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi” din Iaşi. De asemenea, masa copiilor va fi asigurată la LPS Iaşi.

”Aceștia vor participa la competițiile sportive organizate de Asociația Județeană de Fotbal și Federația Română de Fotbal destinate vârstei lor. Proiectul este finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi, în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal”, a declarat Maricel Popa.

Articol de Narcis Pohoață ( Iași)