Duminică, în etapa a 29-a, echipa pregătită de Tiberiu Beceru s-a impus în deplasarea de la Lungani cu scorul de 2-1 şi a devenit matematic campioană, având patru puncte avans faţă de locul secund ocupat de Unirea Ruginoasa. Condusă cu 1-0 la pauză, echipa din Mirceşti a întors rezultatul în partea secundă, având şi avantajul unui om în plus pe teren. Bogdan Văleanu a egalat cu un eurogol, iar Cătălin Şcrab a marcat golul victoriei care a adus Mirceştiului titlul de campioană.

Astfel, antrenorul-jucător Tiberiu Beceru devine din nou campion judeţean, după ce în sezonul trecut a realizat eventul cu Siretul Lespezi. Mirceştiul a mai câştigat titlul de campioană în urmă cu doi ani, iar în sezonul trecut s-a clasat pe locul 3.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, Unirea Mirceşti ocupă primul loc, cu 73 de puncte şi este matematic campioană, nemaiputând fi ajunsă de ocupanta locului secund, Unirea Reginoasa (69 puncte). În ultima etapă se va decide şi ocupanta ultimei poziţii de pe podium în acest sezon, între Steaua Magică (55 de puncte) şi Flacăra Erbiceni (53 de puncte), cele două formaţii întâlnindu-se în meci direct.

Rezultatele înregistrate în penultima etapă a Ligii a IV-a din judeţul Iaşi: CS Tomeşti – Voinţa Moţca 3-0, Gloria Bălţaţi – Flacăra Erbiceni 0-5, Steaua Magică – CS Ciurea 3-1, Viitorul Hârlău – Gloria Balş 7-1, Unirea Reginoasa – Unirea Scânteia 3-0, Viitorul Lungani – Unirea Mirceşti 1-2, Stejarul Bârnova – Stejarul Sineşti 5-1.

Mirceştiul poate realiza eventul

Unirea Mirceşti poate realiza eventul în acest sezon, fiind calificată în finala Cupei României, meci în care va întâlni formaţia Stejarul Sineşti. În semifinale, Mirceştiul a trecut cu 1-0 de Unirea Scânteia, în timp ce Stejarul Sineşti a învins Unirea Ruginoasa cu 5-2 după loviturile de departajare (2-2 la finalul timpului regulamentar). Finala Cupei României va avea loc miercuri, 7 iunie, de la ora 17.30.

Tiberiu Beceru, la al doilea titlu consecutiv, cu echipe diferite

Antrenorul Tiberiu Beceru a admis că titlul din acest sezon a fost mult mai greu de obţinut decât cel din ediţia trecută de campionat. „Mă bucur că am devenit din nou campion, după titlul cucerit anul trecut cu Siretul Lespezi. A fost mult mai greu decât în sezonul trecut. Dacă la Lespezi am avut o echipă formată în doi ani, la Mirceşti am luat-o de la zero. Am schimbat aproape întreaga echipă în vară. A fost un campionat echilibrat, 4-5 echipe au pornit cu şanse egale. Ruginoasa a fost un adversar redutabil, pentru că mulţi jucători de la Lespezi au plecat acolo. Noi am reuşit să ne închegăm din mers şi am devenit o echipă puternică, dovadă că în retur am câştigat toate meciurile, atât în campionat, cât şi în Cupa României”, a declarat antrenorul Tiberiu Beceru.

Baraj cu Oţelul Galaţi pentru promovare

Tehnicianul spune că Mirceştiul a căzut cu cel mai greu adversar posibil la barajul pentru promovarea în Liga a III-a. „Oţelul Galaţi este cel mai dificil adversar cu care puteam cădea. În plus, avem şi o distanţă mare până la Galaţi. Pornim cu şansa a doua, întâlnim o echipă bine organizată şi ne dorim să nu ne facem de râs. Este în avantajul nostru că jucăm primul meci pe teren propriu. Cu puţin noroc, poate scoatem un rezultat bun”.

Meciul tur se va disputa la Mirceşti, pe 17 iunie, de la ora 18.00, iar returul va avea loc la Galaţi, pe 24 iunie, de la ora 17.30.

Lotul echipei Unirea Mirceşti în acest sezon: Iosub Adi, Nour Bogdan (portari), Codreanu Cornel, Darie Andrei, Chelaru Ovidiu, Dragotă Dragoş, Susanu Bogdan, Acatrinei Cătălin, Moisii Bogdănel (fundaşi), Văleanu Bogdan, Puşcaşu Robert, Cîrjă Codruţ, Şcrab Cătălin, Gheorghică Marius, Iurchevici Radu (mijlocaşi), Sasu Adrian, Cruceanu Alin, Mocanu Adrian, Gaciu Dragoş, Tiberiu Beceru (atacanţi). Antrenor-jucător: Tiberiu Beceru.