Turul campionatului Ligii a IV-a Hunedoara s-a încheiat la finalul săptămânii trecute iar în fruntea clasamentului a terminat gruparea Inter Petrila. Urmaşa Parângului Lonea a avut un tur aproape perfect, înregistrând nouă victorii, un rezultat de egalitate şi o singură înfrângere. În ultima etapă a turului, trupa de pe Jiul de Est a învins în derby-ul primei părţi a sezonului pe campioana Hercules Lupeni, scor 4-1.

Antrenată de câţiva ani de Aurel Moldovan, un tehnician ce a avut performanţe la juniorii Jiului Petroşani, Inter Petrila şi-a format de doi ani o echipă puternică. I-a readus „acasă” pe veteranii Adrian Câmpean (ex-Minerul Lupeni, CS Cisnădie sau Retezatul Haţeg) şi Iosif Kalai (ex-Jiul Petroşani, Poli Iaşi şi CSM Rm.Vâlcea), care alături de alţi jucători din generaţia lor precum Agapi sau Androne dar şi cu tineri talentaţi precum Duma, Perşe, Zavracu sau Matei, au format o echipă de temut la Petrila. Dacă în sezonul trecut, Inter a terminat pe locul 2 în campionat, pierzând şi finala Cupei României, faza judeţeană, la penalty-uri, în acest an competiţional, alb-albaştri nu vor să mai rateze nimic.

Jucătorii, artizanii succesului

Antrenorul grupării din Valea Jiului, Aurel Moldovan, crede că că poziţia ocupată la finalul turului de campionat se datorează în primul rând jucătorilor, evidenţiindu-i pe liderii echipei, Câmpean şi Kalai. „Ne bucură nespus faptul că ne-am atins obiectivele stabilite la începutul campionatului, acest lucru se datorează în primul rând jucătorilor care s-au pregătit în mod exemplar, au dat dovadă de responsabilitate și seriozitate în pregătirea și desfășurarea jocurilor. Unii jucători și-au schimbat atitudinea, devenind mai serioși, adevărați profesioniști. Vreau să evidențiez pe toată echipa, începând de la portari și până la ultimul jucător de pe banca de rezervă. Aș vrea totuși să evidenţiez doi jucători, Câmpean și Kalai, aceștia și-au pus amprenta asupra evoluției echipei și asupra rezultatelor, demonstrând încă o dată valoarea pe care o au ca veterani ai fotbalului. Fiecare jucător își are rolul lui foarte important pentru această echipă și bineînțeles mă bucură foarte mult și evoluția juniorilor antrenați de Ion Androne care promit foarte multe prin jocul care îl au. O serie de jucători oricând pot fi o soluție pentru echipa mare”, a spus Aurel Moldovan (foto jos).

Iosif Kalai, ca în prima tinereţe

În prima parte a sezonului, Inter Petrila a avut doar două sincope, fiind înfrântă în etapa inaugurală de Aurul Certej şi terminând la egalitate în etapa a X-a, cu Victoria Călan, ambele partide fiind jucate în deplasare. În rest, gruparea din Petrila „a zburdat” învingând clar pe Şoimul Băiţa, Retezatul Haţeg şi Hercules Lupeni, principalele contracandidate la titlul de campioană. În ultima etapă a turului, liderul Ligii a IV-a Hunedoara a învins în derby-ul campionatului pe Hercules Lupeni cu 4-1, după o partidă presărată şi de momente tensionate, generate bineînţeles de orgoliile locale. Eroul partidei a fost veteranul Iosif Kalai, autor a unei „triple” în poarta lui Hercules. Deşi a jucat întreaga carieră ca fundaş central, fostul jucător al echipelor de Liga I, Jiul şi Poli Iaşi, s-a reprofilat pe final de carieră, la Petrila evoluând ca mijlocaş central şi uneori chiar ofensiv. De altfel, cu cele trei goluri marcate în ultima rundă, Kalai a devenit golgheterul turului în competiţia hunedoreană, având 10 reuşite.

Mesaj de la căpitan

La finalul primei părţi a campionatului, căpitanul echipei Inter Petrila, Adrian Câmpean (foto), a ţinut să-şi felicite colegii prin intermediul unei reţele de socializare. „Dragii mei colegi, vă mulţumesc că prin ceea ce aţi făcut pe teren vom avea o vacanţă liniştită. Locul 1 este pentru cei serioşi iar noi am vorbit pe teren, prin fapte. Mulţumim suporterilor şi tuturor care ne-au fost alături”, a scris Câmpean. Liga a IV-a Hunedoara se va relua luna în luna martie, după pauză de cinci luni dar în acest an se vor mai juca restanţele Mineruşl Uricani – Metalul Crişcior (din etapa a II-a) şi Universitatea Petroşani – Jiul Petroşani (din etapa a XI-a).