Un meci din etapa a 6-a a Ligii 2 la fotbal în sală, Futsal Ceahlăul Piatra Neamț – Pro-Tineret Sighișoara, a fost înconjurat de o poveste aparte. Totul a plecat de la o știre dintr-un ziar local și a culminat cu un moment care a produs zâmbete pe chipul unor copii pasionați de sport.

„Am descoperit un caz într-un ziar și m-am gândit că ne putem implica și putem ajuta copiii care vor să facă sport, dar a căror sală de la școala lor nu se prezintă în cele mai bune condiții. Copiii aceia vor să facă sport”, a spus Cristian Vornicu, președintele Futsal Ceahlăul Piatra Neamț.

Acesta face referire la un proiect denumit „Cutiuța viselor împlinite” al clubului Rotaract Piatra Neamț. Dorința acestora din urmă este să vândă, la zece lei bucata, un număr cât mai mare de cutiuțe, iar banii strânși să fie folosiți mai apoi pentru a dota sala de sport a Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” din Piatra Neamț.

Cumpărătorii au găsit și vor găsi în cutiile respective un cod și vor participa la o tombolă organizată cu ocazia unui bal de caritate în luna decembrie.

Ideea s-a înfiripat, discuțiile s-au pornit, iar la final s-a consemnat seara frumoasă din Sala Polivalentă din Piatra Neamț. Duminică, 20 noiembrie, douăzeci de copii de la CSEI ”Alexandru Roșca” Piatra Neamț au fost invitați la meci. Emoționați, copiii au intrat în sală în aplauzele spectatorilor, de mână cu jucătorii. Și apoi, surpriză. Numele anunțate de crainicul sălii ca fiind cei care urmau să joace în meciul Futsal Ceahlăul – Pro-Tineret Sighișoara nu erau ale componenților celor două grupări. Au fost ale micilor și importanților invitați. Au salutat când și-au auzit numele și-au zâmbit larg.

Federația Română de Fotbal a sprijinit acest eveniment prin oferirea a zece mingi de fotbal elevilor CSEI ”Alexandru Roșca” Piatra Neamț. Baloanele au fost testate în Sala Polivalentă, chiar în pauza meciului, când terenul le-a aparținut.

În tribune s-au aflat oameni de sport din Piatra Neamț: Costel Enache, fostul antrenor al Ceahlăului și selecționer al naționalei U19 a României. Între spectatori s-a numărat și Ioan Mironaș, fost director al FC Ceahlăul, Florin Axinia, cel mai bun marcator al fotbalului nemțean în Divizia A, dar și antrenorul emerit Dan Valentin. Acesta se ocupă de destinele HCF Piatra Neamț, echipa locală de handbal feminin.

Majoritatea celor care au fost prezenți la meci au cumpărat câte o cutiuță. Bani s-au strâns și de la echipa din Piatra Neamț, fiecare jucător și fiecare persoană din conducerea clubului punând umărul la acțiunea celor de la Rotaract.

Meciul dintre Futsal Ceahlăul Piatra Neamț și Pro-Tineret Sighișoara s-a terminat cu succesul gazdelor, scor 4-2.

”În perioada în care sportul din România trece printr-o perioadă delicată, dorința acestor copii de a face sport ne-a atras atenția și am vrut să facem ceva pentru binele lor” (Cristian Vornicu)