100 uniti pentru fotbal

Asociația Club Sportiv Academic Craiova a fost gazda primei etape a proiectului care are ca obiectiv principal implementarea în rândul antrenorilor a metodologiei de pregătire a copiilor și juniorilor.

Proiectul a demarat la inițiativa absolvenților licenței UEFA A din acest an și beneficiază de sprijinul Federației Române de Fotbal. Acesta se adresează copiilor născuți în perioada 2009-2012, pe diferite categorii de vârstă.

„Prin acest proiect demarat în Anul Centenarului ne dorim să implementăm anumite principii prin care este respectat parcursul în pregătirea copiilor, să atragem un număr cât mai mare de copii către fotbal, să promovăm și să încurajăm fetele pentru a practica acest sport, dar și să educăm părinții în spiritul susținerii și încurajării copiilor. Totul organizat sub forma unui festival la care cei mici să participe cu bucurie, pentru acest lucru având în program și diferite concursuri sportive dedicate interacțiunii între ei”, spune Aurora Ungureanu-Dobre, deținătoare a licenței UEFA A și organizator al evenimentului de la Craiova.

În cadrul proiectului vor fi organizate turnee de câte o zi, fără clasament, fără înregistrarea rezultatelor, unde fiecare club participă cu câte patru grupe de vârstă.

Festivalul de la Craiova s-a desfășurat în data de 16 septembrie 2018 la Centrul Turistic pentru Agrement și Sport. La această primă etapă au fost prezente 6 cluburi cu câte 4 echipe, la categoriile de vârstă U6, U7, U8 și U9.

La eveniment a fost prezent și Mirel Rădoi, selecționerul reprezentativei Under 21 a României: „Prin astfel de inițiative noile generații de fotbaliști români pot crește corect, având în spate niște principii care, în final, să creeze climatul necesar obținerii performanței. Îi felicit pe toți participanții!”.

Următoarea etapă a proiectului va avea loc la Brașov, în luna decembrie.