Echipa de juniori C a CS Universitatea Craiova s-a impus greu duminică, la penalty-uri, în faţa formaţiei CSS Slatina, în finala turneului zonal, găzduită de noua bază sportivă de lângă aeroport, după ce în timpul regulamentar scorul a fost egal, 2-2. Craiovenii au condus cu 2-0, graţie reuşitelor lui Cosmin Cojocaru (’11) şi Răzvan Niţuică (’46), iar oaspeţii au revenit prin Bogdan Călin (’60 – penalty) şi Sandu Boştină (’62). La loviturile de departajare, pentru CS Universitatea au marcat Ştefan Baiaram, Răzvan Niţuică, George Pătulea şi Vlad Rezeanu. Pentru CSS Slatina au înscris Laurenţiu Ana şi Luis Niţu şi au ratat Ion Belu şi Denis Mierlă.

Nelu Petrișor: "Echipa mai bună a fost și mai norocoasă"

Până în finală, juniorii C de la CS Universitatea Craiova au obţinut victorii categorice, 9-1 cu Pandurii Târgu Jiu şi 10-1 cu Frontiera Severin. În urma acestor rezultate, CS Universitatea Craiova va juca la turneul semifinal. Antrenorul juniorilor C de la CS Universitatea Craiova, Nelu Petrișor, se bucură mult că echipa sa a intrat în cele mai bune opt echipe din țară și speră ca parcursul să nu se oprească la turneul semifinal.

„Nici o finală nu este ușoară. Am început bine jocul și l-am controlat, am avut două goluri și multe alte situații pe care nu am reușit să le fructificăm, apoi a apărut o relaxare a unui jucător (portarul Alex Manea a comis penalty-ul din care slătinenii au marcat prima oară – n.r.) care i-a băgat în joc. La două minute ni s-a demonstrat că golul primit din penalty ne-a pus plumb în picioare, slătinenii ne-au egalat și am fost nevoiți să susținem loviturile de departajare. S-a adeverit în cele din urmă că echipa mai bună a fost și mai norocoasă”, a declarat tehnicianul craiovean. „Vrem să ne calificăm la turneul final, dar avem un lot mic, să vedem cum o să gestionez starea de oboseală și de bucurie, pentru că miercuri începe faza semifinală. Din punctul meu de vedere sunt mulțumit. Faptul că am ajuns în primele opt echipe pe țară este o realizare. Sunt copii care nu au mai susținut o competiție de acest nivel, însă sper să se descurce la fel de bine în continuare”, a completat Nelu Petrișor.

Alexandru Manea, portarul Craiovei, visează la titlul de campioană: „Am tratat meciul ca pe oricare altul, a fost greu și ați văzut că în timpul regulamentar am fost demon, iar la loviturile de departajare înger. Nu ne-a fost teamă de adversari. Sperăm să avem noroc în continuare. Ar fi foarte bine să cucerim titlul. Ar fi prima oară când noi, juniorii C, luăm titlul pe țară. Îmi doresc foarte mult asta”.

De partea celaltă, tehnicianul celor de la CSS Slatina, Marius Popa, a recunoscut superioritatea alb-albaștrilor: „A fost un joc frumos, o adevărată finală. Cred că diferența a făcut-o faptul că echipa din Craiova a avut o zi de pauză în plus, au fost ceva mai proaspeți, dar cu toate astea îi felicit pentru victorie și le urez baftă pe mai departe”.

Ciprian Urican: "Încheiem anul foarte bine"

Directorul tehnic al Centrului de copii și juniori al CS Universitatea Craiova, Ciprian Urican, consideră că munca întregului staff de la nivelul juvenil a fost foarte bună.

„Încheiem anul foarte bine, pentru că nu trebuie să uităm că am schimbat o metodologie de lucru, o concepție, în care nu erau prioritare rezultatele, ci creșterea nivelului jucătorilor. Și atunci, dacă realizăm ce a ajuns la echipa mare și ce jucători au debutat la echipa a doua, plus că la fiecare grupă evoluau jucători mai mici de vârstă, putem concluziona că ideea noastră a fost bună. Neurmărind rezultatele la nivel colectiv, ci doar individual am crescut individul și asta era cel mai important pentru copiii Craiovei. Mă bucur pentru juniori, pentru cei care au lucrat cu ei și felicit întreg staff-ul care a muncit alături de mine în acest an. Mă bucur și pentru juniorii E că vor juca la turneul final, și pentru copii lui Mugur Gușatu care au ajuns în Cupa României într-o fază superioară, pentru echipa lui Calafeteanu care practică un 4-3-3 extrem de ofensiv și de plăcut. Cred că toate echipele aflate încă în competițiile de juniori au șanse la medalie. Au jucători buni în componență și pot să demonstreze ca echipă. Mă bucur pentru echipa a doua, care a promovat atâția jucători și a terminat pe un loc foarte bun pentru început, și nu în ultimul rând sunt fericit pentru cei care au debutat la echipa mare. Toate acestea demonstrează că la Craiova s-a muncit bine”, a subliniat Ciprian Urican.

CSU Craiova: Al. Manea – S. Militaru, Cr. Manea, A. Ionescu, R. Tudor – V. Rezeanu – R. Niţuică, E. Pacionel, Şt. Baiaram, G. Pătulea – C. Cojocaru. Rezerve: I. Zdrancotă, D. Drăgănoiu, S. Păun. Antrenor: Nelu Petrişor.
CSS Slatina: Al. Preduţ – E. Militaru, I. Belu, O. Luţă, Al. Pisaru – D. Delcea – C. Dumitru, L. Ana, B. Călin, M. Banciu – L. Niţu. Rezerve: A. Troceanu, M. Chițu, R. Călin, D. Mierloi, An. Petre, S. Boștină. S. Zamfir. Antrenor: Marius Popa.