Derby-ul Doljului, Viitorul Cârcea – Tractorul Cetate, disputat joi seară, în cadrul etapei patra din play-off, s-a ridicat cu mult peste aşteptări. A fost un fel de Liverpool – Dortmund 4-3, cu răsturnări de situaţie, numai puţin de trei penalty-uri, unul ratat şi multe goluri. La final a fost 5-4, iar Cârcea îi suflă în ceafă liderului Tractorul Cetate.

Tractorul a dat tonul, Viitorul a ţinut isonul

Partida a început cu oaspeţii mai prezenţi în joc şi mai eficienţi în atac. Tractorul Cetate a deschis scorul prin Dorel Stoica (foto jos, în alb, numărul 6), acesta transformând un penalty obţinut de Alin Sârbu (6). Oaspeţii au redus la tăcere asistenţa din tribune în minutul 13, când Jilcu a marcat în urma unei lovituri libere de la 25 de metri.

Antrenorul cârcenilor, Ionuţ Ţiclea, şi-a certat elevii de la margine şi i-a îndemnat să atace, iar strigătele sale au dat roade, pentru că Viitorul a egalat până la pauză. Prima reuşită a fost semnată de Mădălin Poenaru, care a reluat cu capul, de la şapte metri, o centrare venită de pe dreapta (27). Impulsionaţi de reuşită, gazdele au continuat să preseze, iar în minutul 36 Bogdan Chirea a reluat de la opt metri imparabil, după ce Stuparu nimerise bara în faza premergătoare (2-2).

Nebunie după pauză: penalty ratat, gol din corner şi răsturnări de scor

La reluare s-a jucat care pe care şi în câteva rânduri s-a remarcat şi Sebastian Colţescu, care a dictat alte două penalty-uri pentru oaspeţi. Prima lovitură de pedeapsă a indicat-o în urma unui duel între Stănia şi Boboescu, iar Dorel Stoica şi-a asumat execuţia, dar Dragomir a intuit colţul şi a respins (64). Gazdele au replicat imediat, au intrat în avantaj graţie lui Aurel Chirea, care a reluat de la zece metri o minge respinsă în faţă de portarul Piţică (71).

A venit rândul lui Bogdan Chirea să marcheze, direct din corner, portarul contribuind şi el prin plasamentul prost (76) şi Cârcea avea 4-2.

A urmat un alt penalty pentru oaspeţi, dar de data asta a şutat Alin Sârbu şi a fost gol (79). La doar două minute, Silviu Ghiţă a egalat la 4 şi meciul a devenit foarte tensionat (81). Viitorul Cârcea a dat lovitura de graţie în minutul 89, când Claudiu Mirea a reluat cu capul la vinclu o centrare venită din corner, de pe stânga (89).

Ionuţ Ţiclea: "Avem şanse mari să prindem locul de baraj"

Antrenorul Viitorului Cârcea, Ionuţ Ţiclea, şi-a felicitat elevii pentru ambiţia arătată şi a punctat că echipa sa are forţa necesară să încheie play-off-ul pe primul loc.

”A fost un meci frumos şi ţin să-i felicit pe băieţi că au crezut în ei. Au dat dovadă de mult caracter. Am avut calitate. Credeam că putem întoarce jocul, chiar dacă era 2-0 pentru ei. Cred în băieţi, pentru că sunt cei mai buni. Mai avem mult de muncă, dar vrem să câştigăm în continuare. Fotbalul e foarte frumos când îl joci până la ultimul fluier. Avem şanse să prindem barajul, dar până atunci avem meci greu sâmbătă la Bechet, sperăm să câştigăm. Mai sunt şase finale şi nu trebuie jucate, trebuie câştigate. Le mulţumim celor care au venit să ne vadă, că sunt alături de noi”, a declarat Ionuţ Ţiclea, pentru Gazeta de Sud.

”Ne-a inspirat Liverpool cu Dortmund”

Pe aceeaşi lungime de undă a fost şi căpitanul cârcenilor, Adrian Pârvu, care nu a dorit să comenteze pe tema arbitrajului.

”A fost un meci frumos şi sper să fim noi cei care vom merge la final la barajul de promovare. Ne-a inspirat Liverpool cu Dortmund, care a fost un meci superb. Am luptat până în ultima clipă şi am crezut în victorie. Mă bucur că am luat cele trei puncte şi ne-am apropiat de Cetate. Obiectivul nostru nu este promovarea, dar nu ne dăm la o parte. Dacă va fi să mergem la baraj sperăm să facem o figură frumoasă”, a spus Adrian Pârvu.

Dorel Stoica, fair-play: "Cârcea merita victoria"

Din tabăra celor de la Tractorul Cetate, antrenorul-jucător Dorel Stoica a fost fair-play şi a recunoscut că Viitorul Cârcea a meritat victoria.

"Îmi pare rău pentru rezultatul acesta şi felicit adversarul. A fost un joc frumos şi de calitate. Cârcea are o echipă bună, cu tineri care joacă de la meci la meci foarte bine. Nouă ne-a lipsit ambiţia, dorinţa de a câştiga şi, din păcate, nici eu nu am putut mai mult. Am ratat acel penalty şi îmi cer scuze colegilor. Sper ca data viitoare să nu mai facem greşelile de astăzi. Se încinge lupta pentru locul de baraj şi se va da până la finalul play-off-ului”, a afirmat Dorel Stoica, pentru GdS.

Viitorul Cârcea: Dragomir – Stuparu (’46, Nuţă), Trancă, Mirea, Stănia – Ad. Pârvu, Dumitraşcu – Niţă, B. Chirea, Poenaru (’63, Alămiţă) – Buciuman (’55, A. Chirea). Antrenor: Ionuţ Ţiclea.
Tractorul Cetate: Piţică – Dodoacă (’85, Luca), D. Stoica, Văcaru, Răceanu – Manda (’70, Mihart), Ilie, Brebenel, C. Stancu – Jilcu (’40, Boboescu), Sârbu. Antrenor: Dorel Stoica.
Cartonașe galbene: Stănia, Niţă / Răceanu, Sârbu.
Au arbitrat: Sebastian Colţescu – Daniel Mitruţi, Mihai Dragoş Iliescu.
Observatori: Bogdan Pâncu, Traian Veleanu

CLASAMENT

1. Tractorul Cetate        4    3    0    1    19-10    35p    +3
2. Dunărea Calafat        4    3    1    0    7-1    35p    +1
3. Viitorul Cârcea        4    3    1    0    20-9    34p    +4
4. Ştiinţa Danubius Bechet    4    2    0    2    5-6    26p    +3
5. Recolta Ostroveni        4    0    0    4    7-19    24p    -6
6. Progresul Segarcea        4    0    0    4    3-16    18p    -6

ALEXANDRU VÂRTOSU (DOLJ)