Comuna Bucșani continuă să scrie istorie la Cupa Satelor și câștigă al patrulea trofeu consecutiv la nivelul județului Dâmbovița.

Echipa coordonată de Marius Zidăroiu a dominat de o manieră categorică turneul final județean, găzduit de Liceul Tehnologic Nucet, după ce a trecut în semifinale de comuna Tărtășești (7-0), iar în finală de comuna Iedera (5-0). Iedera a obținut medaliile de argint, la prima participare, după victoria din semifinale contra comunei Petrești (1-1, 3-2 după lovituri de departajare). Podiumul a fost completat de Tărtășești, care a depășit în finala mică pe Petrești (2-1).

Comuna Bucșani va reprezenta județul Dâmbovița în Etapa Regională 1, fiind repartizată în Zona 4, alături de campioanele din Prahova, Argeș și Teleorman. Echipa din Dâmbovița a obținut calificarea la ultimele două turnee finale naționale, unde a terminat pe locul 5, respectiv 4.

Marius Zidăroiu vizează titlul național

Am avut două experiențe la turneul final pe țară, care ne-au făcut să ne dorim mai mult. Sperăm ca de data aceasta să ajungem în finala națională și, de ce nu, să și câștigăm. Sunt copii care fac antrenamente de trei ani, de trei ori pe săptămână, copii minunați, care ascultă indicațiile transmise. Apreciez în mod deosebit proiectul Federației Române de Fotbal și susținut de AJF Dâmbovița, Cupa Satelor, un proiect foarte bun pentru copiii din mediul rural”, a precizat antrenorul Marius Zidăroiu, care a folosit un lot de jucători, format din Flavius Lecoiu, Gabriel Florescu, Eduard Andrei, Eduard Toma, Rareș Alexe, Răzvan Nisipeanu, Damian Despa, Florinel Măslină, David Dan, Antonio Vălu, Andrei Condilă, Georgian Truican, Sofia Zorilă și David Vasile.

 Ciprian Prisăcaru: „Am dat o mare importanță competiției”

La evenimentul de la Nucet a fost prezent și președintele Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița, prof. Ciprian Prisăcaru, încântat de amploarea pe care a luat-o competiția la nivel local. „De când am venit la AJF Dâmbovița, am abordat la modul cel mai serios evenimentele de tip Grassroots, inclusiv Cupa Satelor. Am încercat să le maximizăm și să participe cât mai mulți copii, pentru a putea reprezenta cu cinste județul Dâmbovița la competițiile regionale și naționale. Am dat o foarte mare importanță Cupei Satelor, copiii au simțit asta și au răspuns invitației noastre. Ne dorim ca de la an la an să avem din ce în ce mai multe unități administrativ teritoriale, care să își facă selecționate și să le trimită la această competiție”, a precizat președintele AJF Dâmbovița.

Articol de Daniel Lazăr