În perioada 16-18 decembrie, Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin a organizat ediția inaugurală a Cupei ”Firmelor și Instituțiilor” la fotbal în sală.

Evenimentul s-a desfășurat în Sala de Sport a Liceului de Arte „Sabin Păuţa” şi în Sala Polivalentă din Reşiţa. Competiția a adunat la start 14 echipe și 183 de jucători și a fost câștigată de Star Andari Security, care a trecut cu 8-3 de DJST Caraș-Severin.

Cel mai tehnic jucător al turneului a fost ales Leontin Doană, ex-jucătorul generaţiei de aur a CSM Reşiţa şi care este în prezent şi antrenorul echipei de seniori CSM Şcolar Reşiţa, echipă participantă în Liga 3.

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Caraş-Severin a acordat și alte premii speciale ale competiţiei. Titlul de golgeter al competiţiei a fost câştigat de către jucătorul Ţundrea Nicolae Alin (Star Andari Security), iar cel mai bun portar a fost ales Alexandru Varga (DJST Caraş-Severin). Trofeul „Fair-Play” a fost câştigat de către echipa Primăria Ezeriş, ocupanta locului al IV-lea.

Echipa Primăria Ezeriş a fost învinsă din finala mică, dar a câştigat trofeul Fair-Play a Competiţiei: „Se pare că şi-n această competiţie am fost aceeaşi echipă care ne-am văzut doar de joc, am încercat să jucăm un fotbal plăcut. Nu ne-a interesat să facem atmosferă negativă, să punem presiunea aiurea pe jucători , adversari sau arbitri. Noi am câştigat acest trofeu al Fair-Playului şi anul trecut la Memorialul „Ion Copăceanu”. Aşa am reuşit şi anul acesta a această Cupă, carea avut loc un format interesant. Eu sunt mândru de jucători şi atitudinea lor, ne-am fi dorit şi o clasare pe podium, dar atât s-a putut acum. Majoritatea băieţilor de la echipa noastră sunt cei de la echipa locală a Progresul Ezeriş, echipă care are o comportare meritorie în de liga a V-a Caraş-Severin, zona Reşiţa”.

Conducătorul echipei câștigătoare, Adrian Caracoancea, a precizat care este cheia succesului: „Ţin să mulţumesc Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin pentru invitaţia făcută la acest turneu. Vreau să spun că am rămas plăcut impresionat de organizarea acestui turneu inaugural şi sper să devină ceva tradiţional de acum încolo. A fost un turneu reuşit, cu echipe destul de bune şi organizat în mod profesionist într-un timp destul de scurt, acum după finalul perioadei competiţionale de toamnă. Sunt mulţumit şi fericit că am câştigat acest turneu şi sper ca la ediţia a II-a tot noi să învingem”.

Grupa A: Dedeman, Mike Security şi Scarpa Shoes Reşiţa; Grupa B: Humanitas ProDeo, Primăria Reşiţa şi ISU Semenic; Grupa C: Mad Security Bocşa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, Proiect Metal Berzovia; Grupa D: Primăria Ezeriş, Aqua Caraş, Star Andari Security Reşiţa, Yam –Yam.

Sferturi de finală: Dedeman – DJST CS 2-3; Humanitas – Primăria Ezeriş 2-4; Gradimex – Scarpa 1-4; Star Andari Security – ISU Semenic 4-2; Semifinale: DJST CS – Primăria Ezeriş 8-2; Scarpa Shoes – Star Security 2-6; Finala mică: Primăria Ezeriş –Scarpa Shoes 2-8; Finala mare: DJST CS – Star Andari Security 3-8.