Clubul din Liga 4 în județul Covasna și-a propus cel puțin pentru noul sezon care a debutat la finalul lunii august să promoveze cât mai mulți juniori.

În prima rundă, într-un joc cu ASFC Moacșa, scor 3-4, în primul unsprezece au fost folosiți 8 jucători cu vârsta sub 17 ani. De altfel, media de vârstă a lotului este de 17 ani și 4 luni.

În competiția juniorilor U19, echipa din Covasna este cea mai tânără participantă, cu 26 din cei 32 de jucători din lot cu vârsta sub 17 ani. La categoria U19, Venusz Ozun a făcut scorul etapei, învingând cu 16-0 juniorii lui ASFC Moacșa.

„80% dintre copiii care au debutat la Venusz Ozun provin de la clubul AS Atletico Steaua, înființat în 2004 și care se axează pe formarea tinerilor fotbaliști”, spune Mihail Lazăr, antrenorul lui Venusz și președintele clubului de copii și juniori, AS Atletico Steaua, cu care colaborează echipa de Liga 4.

„Juniorii care au debutat în Liga 4 sunt copii foarte serioși, care practică fotbalul cu pasiune și mult sacrificiu, așa că am ales ca ei să își continue parcursul la seniori, unde au posibilitatea să se dezvolte în continuare și să acumuleze experiență pentru a face pasul spre Liga 3. Copiii formează un grup unit, cu mai multe performanțe la categoria 2007-2008. În sezonul trecut au fost vicecampioni la U17 pe județul Brașov, acum doi ani au terminat pe locul al treilea la U19 în județul Covasna. Din 98 meciuri oficiale jucate din 2017 până în prezent, au înregistrat doar 17 înfrângeri. Toți acești tineri vor fi rulați atât la seniori, cât și la U19, prin rocadă. Patru copii care au început acest drum alături de noi au ajuns în ultimii ani în Liga 3”, a mai spus Mihail Lazăr.