Spaniolii de la Celta Vigo, care au terminat acest sezon de ”La Liga” pe locul al şaselea, își vor deschide o academie de fotbal la Braşov, în care copiii şi juniorii să fie pregătiţi după metodele folosite în cel mai puternic campionat din lume. Proiectul urmează să fie implementat în parteneriat cu Clubul Sportiv Colţea 1920 şi Primăria Braşov și a fost aprobat zilele trecute, în ultima ședință a Consiliului Local.

Iniţiativa privind înfiinţarea academiei de la Braşov a venit din partea grupării spaniole, care ar urma să vină metodele de pregătire a sportivilor, precum şi cu echipamentele, emblema şi culorile. Celta Vigo îi va pregăti pe antrenorii care vor lucra la şcoala de la Braşov, iar copiii şi juniorii braşoveni vor avea ocazia de a se antrena în Spania, în stagii de trei săptămâni.

Întreaga activitate a academiei de la Braşov, de la pregătire, la participarea lor la competiţii va fi monitorizată de clubul spaniol. Pe de altă parte, CS Colţea 1920 va asigura, din venituri proprii, toate cheltuielile pentru jucători şi antrenori, precum şi pentru directorul de proiect, iar municipiul Braşov ar urma să pună la dispoziţie gratuit bazele sale sportive, asociindu-şi în schimb numele şi imaginea cu clubul spaniol.

În acest parteneriat, reprezentanţii Celta Vigo ar urma să participe la minim trei evenimente anuale organizate de Primăria Braşov. Zilele urmatoare ar urma să sosească la Brasov o delegație a galicienilor, în frunte cu președintele clubului. CS Colțea 1920 este singurul club din Brașov cu echipă de seniori (evoluează în Liga a V-a) în afara celor de la FC Brașov, având totodată și o secție de futsal, a cărei formație evoluează în liga secundă.