La o zi după cea mai amară victorie a rosso-nerilor în recent încheiatul sezon al Ligii a III-a de fotbal (5-1 cu ACS Poli Timișoara 2, succes care nu a adus și promovarea în eșalonul secund), antrenorul echipei CSM Școlar Reșița, Leontin Doană, a intrat din nou în teren. De această dată în echipa Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, la prima ediție a Campionatului Național Universitar de Futsal, organizată chiar în municipiul de pe Bârzava. Din echipa studențească a Reșiței au făcut parte și alți fotbaliști de la CSM Școlar, printre care s-a numărat și cunoscutul Cristian Zimmermann, desemnat cel mai bun portar al Universitarelor de futsal. Ineditul întrecerii a constat în faptul că Leontin Doană l-a avut coechipier în echipa UEM chiar pe fiul său, Casian, fotbalist în Liga a 4-a, la Minerul Anina. Ambii sunt studenți în anul 3 la Facultatea de Științe Sociale, Programul de studii Educație Fizică și Sport.

Condusă de pe margine de rectorul Andrade I. Bichescu și de asist. univ. drd. Zoltan Kiss, echipa Universității „Eftimie Murgu” Reșița a dominat autoritar competiția și și-a învins fără drept de apel toate partenerele de întrecere: 9-0 cu Universitatea Politehnică București, 5-1 cu Universitatea de Nord Baia Mare, 5-1 cu Universitatea Petroșani și 8-2 cu Universitatea Politehnică Timișoara. Studenții reșițeni au câștigat așadar prima ediție a Universitarelor de futsal și au șansa de a merge la Campionatul European Universitar, programat în luna iulie, în Turcia.

„A fost o competiție destul de puternică, la care au participat cinci centre universitare din țară. Doresc să mulțumesc în primul rând Federației Sportului Școlar și Universitar pentru că a avut încredere și a oferit Reșiței posibilitatea de-a organiza prima ediție a Campionatului Național Universitar de Futsal masculin. Cu atât mai mult, câștigând această ediție, vom rămâne în istorie. Sperăm ca de acum înainte să avem o tradiție la Reșița în a organiza această manifestare sportivă studențească. Ne bucurăm foarte mult de acest moment și vreau să-i felicit pe studenții Universității Eftimie Murgu pentru efortul depus. Vreau să le mulțumesc celor de la Federația Română de Fotbal, pentru că au contribuit și ei la organizarea bunei desfășurări a acestei competiții. De asemenea, le mulțumim Primăriei Reșița, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin și Liceului Teoretic Traian Vuia, care au fost partenerii noștri în organizarea turneului”, a declarat Andrade Bichescu, rectorul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița.

Rezultate
UEM Reșița – Universitatea Politehnica București 9-0
Univ. Politehnica Timișoara – Univ. Petroșani 7-2
Univ. de Nord Baia Mare – UEM Reșița 1-5
Univ. București – Univ. Politehnică Timișoara 6-1
Univ. de Nord Baia Mare – Univ. Petroșani 8-4
Univ. Petroșani – Univ. București 6-4
Univ. Politehnică Timișoara – Univ. de Nord Baia Mare 2-1
Univ. Petroșani – UEM Reșița 1-5
Univ. București – Univ. de Nord Baia Mare 6-5
UEM Reșița – Univ. Politehnică Timișoara 8-2.

Premii speciale:
Cel mai bun protar – Cristian Zimmermann (UEM Reșița)
Cel mai tehnic jucător – Petrică Toader (București)
Golgheter – Răzvan Costachi (UEM Reșița)

„Este o mare performanță reușită de UEM Reșița, deoarece suntem prima campioană universitară la fotbal în sală din România. Succesul este meritat mai ales că a fost în fața a două centre universitare importante, și aici mă refer la București și Timișoara. Sper să reușim să avem resursele financiare de-a merge la Campionatul European Universitar de Futsal”, a declarat prof. univ. dr. Gheorghe Popovici, de la universitatea reșițeană.

Echipa UEM Reșița i-a avut în componență pe Leontin Doană, Casian Doană, Cristian Zimmermann, Flavius Fedor, Alexandru Ciucur, Iulian Mitru, Răzvan Costachi, Dan Negrei, George Beloescu, Dragoș Toțu, Vichente Marcu.