Cel mai mare antrenor de fotbal din Caraș-Severin, regretatul Ion Copocean, a fost omagiat la finalul anului 2016 printr-o competiție onorată de opt echipe din județ. După două zile de meciuri spectaculoase, la care au participat jucători din campionatul județean, dar și din Liga a III-a, au fost desemnați laureații.

Antrenorul care a descoperit doi căpitani de echipă națională, unul la fotbal (Cristian Chivu), altul la futsal (Robert Lupu, actualul selecționer), a rămas viu în amintirea celor care l-au cunoscut și l-au avut ca mentor. O parte dintre foștii săi elevi s-au aflat în această competiție omagială și s-au bucurat de fotbal, așa cum făcea și Ion Copăceanu. Opt echipe s-au aflat în competiție, împărțite în două grupe.

Rezultate

Grupa A:
Răzvymil – Steaua 2-7
Progresul SC Ezeriș – Pepino 2-6
Steaua – Pepino 3-5
Progresul SC Ezeriș – Răzvymil 5-0
Progresul SC Ezeriș – Steaua 2-12
Pepino – Răzvymil 7-2

Grupa B:
Joga Bonito – Progresul UPD Ezeriș 5-5
All Friends – AS Ramna 4-2
Progresul UPD Ezeriș – AS Ramna 1-11
Joga Bonito – All Friends 3-10
All Friends – Progresul UPD Ezeriș 8-1
Joga Bonito – AS Ramna 3-6

Semifinale: Pepino – Ramna 3-5; All Friends – Steaua 5-4.
Finala mică: Pepino – Steaua 8-11.
Finala mare: Ramna – All Friends 3-6.

Au fost meciuri spectaculoase, unele dintre ele echilibrate și câștigate cu multă trudă. Participant și remarcat în acest turneu a fost și o speranță a fotbalului cărășean, tânărul Vlad Antonio Chera, fost jucător în Valea Domanului, în prezent component de bază al Centrului de Excelență de la Timișoara și cu prezențe în echipa națională la categoria sa de vârstă. De asemenea, practicanții altor sporturi au demonstrat că mișcarea este benefică, iar exemplul înotătorului Bogdan Ibănișteanu este edificator. Obișnuit cu bazinul de înot, multiplul medaliat în competițiile naționale a găsit culoarele ideale și în fotbal și și-a trecut de câteva ori numele pe lista marcatorilor acestui turneu memorial.

Lotul echipei câștigătoare, All Friends: Roland Jivan, Alex Avramovici, Casian Doană, Mihai Crăciun, Ilie Străin, Ionel Ciortan, Răzvan Muntean, Viorel Varga, Casian Andreșanu, Marius Curcudel, Darius Guduleasa, Cristian Gyurkovits.

Memorialul Ion Copocean a fost organizat de prof. Lavinius Copocean, fiul regretatului antrenor omagiat, cu sprijinul Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin, al Consiliului Județean Caraș-Severin și al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin.

Chinuit de boală în ultimii ani de viață, antrenorul care a format generaţii întregi de fotbalişti la Clubul Sportiv Şcolar Reşiţa şi nu numai, a decedat pe 11 ianuarie 2013. Ion Copocean a descoperit şi crescut mai mulţi fotbalişti importanţi. În primul rând trebuie amintit Cristi Chivu, ajuns căpitan al naţionalei României şi jucător de bază la cluburi dintre cele mai mari din lume. Un alt fotbalist căruia antrenorul reşiţean i-a îndrumat paşii spre succes este Robert Lupu, plecat de la CSŞ Reşiţa şi ajuns să poarte banderola de căpitan al naţionalei României de futsal. Acestora li se adaugă o mulţime de alţi jucători care evoluează în campionatele interne.