Asociația Județeană de Fotbal Buzău a continuat Programul de mentorat sportiv “Campionii fotbalului și ai vieții din Buzău” cu premierea seniorilor de la AS Recolta Sălcioara.

Cuprinși de nostalgie, foștii jucători s-au reunit pe terenul unde au trăit atât de multe momente frumoase și au retrăit emoția care i-a însoțit la fiecare meci disputat pentru echipa lor.

“Am inițiat la nivel județean acest program din dorința de a le oferi respectul cuvenit celor care au jucat fotbal cu demnitate în trecut, dar și pentru a-i motiva pe cei tineri, care abia pătrund în acest frumos fenomen. Sunt onorat ca, în numele întregii comunități, să le aducem astfel o binemeritată recunoaștere pentru ce au oferit fotbalului buzoian și pentru ce continuă să ofere”, a spus Adrian Petre, președintele AJF Buzău.

La nivel competitional, șase echipe și-au câștigat dreptul de a lupta pentru promovarea în primul eșalon al fotbalului buzoian. După un sezon regular extrem de disputat, Unirea Mărăcineni, Olimpia Pogoanele și Recolta Sălcioara, campioanele celor trei serii, vor disputa play-off-ul de promovare. Li se vor adăuga grupările clasate pe locul secund în fiecare serie, Avântul Zărnești, Rapid Pârscov și Recolta Smeeni.

Play-off-ul se va desfășura pe parcursul a cinci etape, în sistem campionat, fiecare cu fiecare (doar turul), într-un sistem în care fiecare echipă intră în competiție cu 0 puncte. Echipele care au încheiat sezonul regular din Liga a 5-a pe locul 1 vor disputa trei jocuri pe teren propriu și două  jocuri în deplasare, în timp ce formațiile clasate pe locul secund vor beneficia de avantajul terenului propriu doar pentru două partide.

Miercuri, 10 mai, de la ora 18.00, pe terenul bazei sportive Limpeziș, respectiv Săhăteni, se vor desfășura semifinalele Cupei României, faza județeană: Carpați Nehoiu – Gloria Vadu Pașii și Team Săgeata – Montana Pătârlagele. Așadar, cele patru echipe își dispută victoria pentru a ajunge în finala județeană a acestei competiții de marcă pentru fotbalul românesc.

Articol de Daniel Lazăr