Sezonul 2019-2020, unul puternic afectat de pandemia de coronavirus, a fost ultimul din cariera de jucător a lui Mugurel Buga (42 ani), care a decis să se retragă. Aceeași hotărâre au luat-o alți doi fotbaliști brașoveni foarte experimentați, colegi cu Buga la CSM Corona: Marian Constantinescu (39 ani) și Rareș Forika (38 ani).

Cei trei au ieșit „din iarbă” cu o promovare, ducând pe CSM Corona în Liga 3. Deși întreruperea competițiilor din cauza pandemiei de coronavirus, în luna martie, i-a găsit pe poziția a doua în Liga a 4-a Brașov, au reușit să prindă in-extremis barajul, după o victorie cu Colțea 1920 în playoff-ul de conjunctură al competiției (2-1). În miniturneul de la începutul lunii august, Corona a trecut cu 16-0 de CS Gheorghieni și cu 5-0 de CS Ocna Mureș, campioanele județelor Harghita și Alba.

Cei trei vor rămâne, însă, în staff-ul clubului brașovean. „Ca formă de respect şi validare a valorii pe care o au şi pentru ce au făcut în fotbal, Buga Constantinescu şi Forika au fost cooptaţi în staff-ul secţiei de fotbal. Prin această decizie, clubul CSM Corona arată clar că nu abandoează omul atunci când cariera sportivă i s-a încheiat. Avem datoria de a face acest lucru nu doar pentru că au pus umărul la ce am construit noi aici, cu această echipă, dar şi pentru că, aceşti oameni reprezintă parte din istoria FC Braşov şi trebuie să rămână la Braşov să crească sportivi ai Braşovului pentru reconstrucţia acestui sport, aici, acasă”, a explicat Adrian Szabo, coordonatorul secţiei de fotbal a grupării brașovene.

Mulți jucători tineri la Corona

Antrenorul Coronei, Călin Moldovan, mizează în continuare pe un lot întinerit, strategia clubului fiind aceea de a se asigura continuitate pentru sezoanele care vor urma. „Am transferat în tot acest an, de altfel, nu doar la finalul acestei veri, jucători de perspectivă, braşoveni, care pot să crească împreună cu noi. Alegerile au fost făcute în perspectiva continuităţii. Împreună cu cei care au dus greul până acum, eu cred că formăm o echipă bună şi puternică de liga a treia. Ce este de apreciat în proiectul nostru, este că de la noi nu a dispărut nici un jucător, toţi au rămas în cadrul lotului sau în cadrul clubului, iar dacă am adus, am adus de asemenea jucători de mare perspectivă. Avem jucători foarte tineri la 2000-2002, cum ar fi: Olaru, Nicolau, Asztalos, nou venitul Tălmaciu, care este component al naţionalei U19 a României sau Cârstean, Argăseală, Nichita, Lingurar şi Boţia, şi el transferat de curând la Corona”, a explicat Moldovan.

Echipele pentru care au evoluat cei trei jucători retrași:

  • Mugurel Buga: FC Brașov, Rapid București, Xanthi Skoda (Grecia). La „apusul” carierei, a evoluat pentru AFC Hărman și Corona Brașov. A reușit să ajungă până în sferturile de finală ale Cupei UEFA, cu Rapid (2006), iar în naționala României are 6 selecții, marcând și un gol.
  • Marian Constantinescu: FC Brașov, Juventus București, CFR Timișoara, Poli AEK Timișoara, Jiul Petroșani, Gloria Bistrița, Internațional Curtea de Argeș, CS Otopeni, Ceahlăul Piatra Neamț, Concordia Chiajna, Turris Turnu Măgurele, AFC Hărman, Corona Brașov.

  • Rareș Forika: FC Brașov, Romradiatoare Brașov, Forex Brașov, Arieșul Turda, Internațional Curtea de Argeș, Voința Sibiu, Corona Brașov, Unirea Tărlungeni, AFC Hărman.

Articol de Iulian Cuibar (Brașov)