ACS Sporting Darabani, echipa din cel mai nordic oraș al României, a reușit în acest sezon eventul, câștigând faza județeană a Cupei României, dar și campionatul Ligii a 4-a.

Formația din Darabani va reprezenta județul Botoșani la barajul de promovare în Liga 3 și va juca cu campioana județului Iași, Flacăra Erbiceni, pe 18 iunie la Darabani și la o săptămână mai târziu în deplasare.

La noua campioană a județului Iași, Flacăra Erbiceni (antrenor Ionuț Nelu Gavril), joacă, printre alții, Marius Onofraș, Ovidiu Mihalache sau Adrian Ilie, foști fotbaliști la Politehnica Iași, această echipă terminând sezonul fără a fi învinsă, cu 61 de puncte, având 19 victorii și 4 remize!

Finala fazei județene Botoșani a Cupei României a fost găzduită de Complexul Sportiv din Săveni, în tribune fiind circa 800 de spectatori, favoriții de la ACS Sporting Darabani impunându-se în fața revelației acestui sezon, ACS Unirea Curtești.

Clubul ACS Sporting Darabani a dat și campioana la juniori U15 faza județeană, ediția 2021/2022, tinerii jucători fiind pregătiți de fostul prim-divizionar Radu Cașuba.

AFC Botoșani este campioana județului la juniori U17, iar ACS Inter Dorohoi a câștigat campionatul județean la categoria de vârstă U19.

Articol de Daniel Lazăr