Cel mai titrat jucător care activează în acest sezon în eşalonul al patrulea bihorean este fostul internaţional Zeno Bundea. La aproape 39 de ani, Bundea are evoluţii apreciate la echipa FC Hidişelu de Sus din comuna cu acelaşi nume, situată la circa 17 km de Oradea.

Cu 42 de puncte din 13 victorii, 3 egaluri şi o înfrângere, FC Hidişel este pe locul 2 cu trei puncte mai puţin ca liderul CS Diosig. În cele patru jocuri disputate de FC Hidişel în acest retur, Zeno a marcat trei goluri, care se adaugă celor 5 reuşite în tur. Plus multe pase decisive venite din glezna fină a fostului decar rapidist.

“Mă simt bine şi asta se vede în evoluţiile mele şi în golurile marcate. Chiar joc de plăcere şi mă bucur că o fac pentru o echipă care are ca obiectiv câştigarea campionatului”, spune fostul campion şi câştigător al Cupei României şi Supercupei cu Rapid Bucureşti.

Cu ochii pe Pancu

Nu se gândeşte la momentul retragerii. “Atât timp cât voi fi sănătos şi mă voi simţi bine pe terenul de fotbal voi continua să joc”, spune Bundea, care a făcut totuşi o pauză de şase luni în perioada cât a fost director sportiv la CS U Craiova.

Bundea îl urmăreşte cu interes pe fostul său coleg de la Rapid, Daniel Pancu, născut şi el în 1977: "Se ţine bine. L-am văzut în meciul în care a marcat pentru FC Voluntari. Bravo lui! Am observat că arată mai bine ca în tinereţe”.

La FC Hidişel, Bundea este coechipier cu alţi doi jucători cu peste 100 de meciuri în Liga 1, fundaşul Florin Lazăr (36 de ani, ex- Dinamo, FC Bihor, Gaz Metan, FC Braşov) şi mijlocaşul Sebastian Sfârlea (34 de ani, ex-FC Bihor, FC Vaslui, Poli Iaşi, FCM Târgu Mureş).

Ayan face fotbal

Zeno este căsătorit şi are doi copii, fetiţa Maya şi băieţelul Ayan, care la cei 7 ani îi calcă pe urme fiind legitimat la Rapid Crişul Oradea. Bundea are 234 de meciuri şi 22 de goluri în Liga 1 unde a îmbrăcat tricoul echipelor Rapid Bucureşti, FCM Bacău, FC Universitatea Craiova, FC Naţional şi U Cluj. Are o selecţie la echipa naţională, pentru care a jucat în meciul cu Bosnia-Herţegovina, scor 2-0, desfăşurată în 2003.

TEODOR BIRIŞ (BIHOR)