Mai mulți antrenori de top din fotbalul german vor fi prezenți, în perioada 23-25 august, la Bacău, pentru câteva ședințe de instruire practică și teoretică cu tehnicienii de la toate asociațiile și cluburile din județ.

Acțiunea este organizată de către Asociația Județeană de Fotbal Bacău, în parteneriat cu Asociația de Fotbal și Atletism din Westfalia.

“Parteneriatul dintre Asociația de Fotbal și Atletism din Westfalia și Asociația Județeană de Fotbal Bacău merge mai departe. Mă bucur că toți cei care se ocupă de pregătirea tinerilor fotbaliști de la cluburile din județ vor posibilitatea să afle care sunt cele mai noi tendințe în acest domeniu de la antrenori cu o mare experiență și expertiză”, a spus Cristian Sava, președintele AJF Bacău.

Thomas Berndsen și Ricardo Bock, antrenori cu expertiză la cel mai înalt nivel al fotbalului german, vor fi protagoniștii acțiunii din luna august, ei urmând să aducă la cunoștinta tuturor celor prezenți ultimele practici în privința instruirii copiilor și juniorilor.

Thomas Berndsen a jucat la echipele de juniori și de tineret la Borussia Dortmund, ulterior făcând pasul către antrenorat. Timp de cinci ani a activat la juniorii U16 – U19 ai celor de la Borussia Dortmund, iar jucători de top ca Marco Reus, Marcel Schmelzer, Nuri Sahin și Mario Gotze sunt doar câteva exemple dintre cei care au trecut prin mâna sa.

Ricardo Bock, posesor al licenței A-UEFA, se ocupă de pregătirea și educarea antrenorilor din landul Renania de Nord-Westfalia, iar timp de aproape doi ani de zile a coordonat activitatea Akademiei DFB în China.

Articol de Daniel Lazăr