Mai mulți foști internaționali, ex-divizionari A și B, dar și fotbaliști care au evoluat la echipe locale din Moinești și Măgirești au fost prezenți în satul Șesuri, din comuna Măgirești (județul Bacău), unde a fost inaugurată Sala de sport, obiectiv a cărui finanțare a fost asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și realizat prin Compania Națională de Investiții.

Evenimentul a fost marcat printr-un turneu la care au luat parte patru echipe, în urma cărora echipa legendelor Ligii I a obținut primul loc, după ce a învins în finală echipa legendelor dinamoviste. Locul al III-lea fost ocupat de Petrolul Moinești, iar locul al IV-lea de AS Vulturul Măgirești. Meciurile au fost arbitrate de Cristian Nica, fost arbitru FIFA.

Liga I: Gabriel Coșa, Viorel Ion, Stelian Carabaș, Marius Onofraș, Ionuț Vetrea, Daniel Chiriță, Sorin Frunză și Ciprian Mozacu.

Dinamo București: Costel Câmpeanu, Vasile Jercălău, Angelo Alistar, Romulus Gabor, Romulus Buia, Radu Ștefan, Dragoș Zugravu, Costel Ilie.

Echipa Petrolul Moinești a fost reprezentată de grupa anilor 1987-1988, care a reușit să câștige singurul trofeu internațional din vitrina clubului, Cupa Carpați, ediția 2005. Jucătorii echipei au fost Florin Ungurașu, Iulian Primicheru, Alexandru Arseni, Marinel Nuțu, Adrian Munteanu, Valentin Zotica, Paul Claudiu Cotîrleț, Cosmin Anișca, Costel Trofin, Răzvan Pavăl. Antrenor: Giani Florian.

Echipa AS Vulturul Măgirești a fost formată atât din jucători activi, cât și din foste legende locale care au jucat sub emblema „Lumina Măgirești”, cu Viorel Cernat, Gheorghe Ghineț, Ionuț Cernat, Andrei Enache, Andrei Popa, Gabriel Ispas și rezervele Fănică Niculescu, Marcel Nistoreanu, Costel Aprodu, Ionuț Munteanu, Mihai Mirăuță, Mihai Silișteanu. Președinte și antrenor – Mareș Ioan.

La eveniment au mai fost prezenți ing. Ionică Câdă -primarul localității, conf. univ. dr. Paul Claudiu Cotîrleț, care are un titlu de doctorat în diplomație sportivă, Constantin „Tică” Dănilescu – care a cucerit, ca și conducător, 29 de trofee pe plan intern (17 cu Steaua și 12 cu Dinamo), Gheorghe Chivorchian – fost conducător al echipelor FCM Bacău, Ceahlăul Piatra Neamț, Politehinica Timișoara și Juventus București, Cristian Sava – președintele Asociației Județene de Fotbal Bacău.

Articol de Daniel Lazăr