Play-off-ul Ligii a IV-a argeşene este în plină desfăşurare, iar la mijlocul acestei săptămâni au fost programate meciurile etapei a cincea. Printre ele s-a numărat şi derby-ul dintre primele două clasate, FC Argeş 1953 – Unirea Bascov.

Dacă în timpul sezonului regulat, FC Argeş 1953 s-a impus în ambele partide, 2-1 pe propriul teren şi 2-0 în deplasare, a venit rândul Unirii Bascov să-şi ia revanşa, într-un moment cum nu se poate mai bun, în care orice punct se poate dovedi a fi decisiv pentru promovare până la final. Oaspeţii au câştigat la Piteşti, pe stadionul din Ştrand, cu 1-0, printr-un gol marcat de Păvăluţă în ultimele 20 de minute. Cu această victorie, Bascovul s-a distanţat în clasament, având trei puncte avans faţă de alb-violeţi.

Atmosfera din Ştrand a fost una incendiară, creată de suporterii gazdelor, care au umplut până la refuz tribuna stadionului. Aceştia au fost de altfel la înălţime la fiecare meci jucat de piteşteni în acest sezon, iar la final şi-au aplaudat, în ciuda înfrângerii, favoriţii, şi au recunoscut fair-play superioritatea oaspeţilor.

Tameş vrea revanşa în meciul retur

Înfrângerea din derby nu îl îngrijorează foarte rău pe antrenorul lui FC Argeş, Iulian Tameş, care este şi jucător activ şi care a evoluat 90 de minute în acest joc.

"Nu cred că e jucat campionatul! Bascovul a luat o opţiune, într-adevăr, dar mai sunt meciuri. Per total, au meritat victoria în acest meci, pentru că s-au adaptat mai bine condiţiilor terenului. Mai sunt însă partide de disputat. Păcat de suporteri, de atmosfera frumoasă pentru liga a patra. Îmi pare rău că i-am dezamăgit cu această înfrângere. Cu siguranţă putem întoarce acest rezultat în retur! Am mai câştigat la ei şi în timpul sezonului regulat. Păcat că nu ai sprijin, că nu te ajută nimeni. E greu aşa, să creezi ceva pe nimic. La un moment dat, poate că şi această promovare pentru aceşti copii este prea mult… Sper să strângem rândurile în continuare, aceşti copii să demonstreze că a fost doar un accident. Măcar să ajungă în ultima etapă, să fie doar această diferenţă de trei puncte şi să fie meciul ăla decisiv“, a spus Tameş.

Principalul Unirii a refuzat o ofertă din Republica Moldova

La rândul său, şi Alin Chiţa, antrenorul Unirii Bascov a fost de acord că acest campionat nu este jucat pentru că mai sunt multe etape de disputat, însă acesta speră ca la final echipa sa să păstreze acest ecart de trei puncte. 

„Mă aşteptam la un meci greu, pentru că întâlneam o echipă bine organizată şi valoroasă. Dar am dovedit că suntem o formaţie competitivă. Am câştigat pe merit, pe teren, în ciuda a tot ceea ce s-a scris pe reţelele de socializare pe site-uri… Am avut în prima repriză două ocazii clare de gol prin Paraschivescu, iar în repriza a doua, după minutul 75, am fost numai noi pe teren, ratând foarte multe ocazii. Mai puteam marca două – trei goluri şi nu ar fi fot nici o surpriză. Sunt mulţumit de băieţi că au respectat ceea ce le-am cerut. Ştiam ce jucător este Tameş, am avut om lângă el care să-i închidă culoarele. Tactic, am făcut un joc foarte bun. Băieţii au arătat determinare şi că merită să facă parte din echipa aceasta dacă va promova. Am câştigat o luptă, nu şi războiul! Trebuie să o luăm pas cu pas, mai sunt meciuri importante de jucat, la Buzoieşti, la Berevoieşti cu Mioveni… Nu pot să spun că, luând aceste trei puncte, am scăpat în câştigători. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să fim echilibraţi, iar la sfârşitul campionatului să păstrăm această diferenţă de puncte!“, a declarat Chiţa.

Fost secund la Dinamo acesta a refuzat o ofertă din partea lui Flavius Stoican de a lucra din nou împreună în Moldova, la Zimbru Chişinău.

Anul trecut, lupta pentru promovare s-a dat tot între FC Argeş 1953 şi Unirea Bascov, cei din urmă câştigând campionatul şi mergând la barajul de accedere în liga III, însă acolo au pierdut în fata echipei dâmboviţene, FC Aninoasa.

FC ARGEŞ 1953 – UNIREA BASCOV 0-1 (0-0) Păvăluţă (68)

FC Argeş: Vlăsceanu – Plecanciuc, Golban, Iancu, Ciocîrlan – Taudor (90 Matei), Tameş (90 Ciolacu), Pătrănoiu (72 Prodan), Dima – Călin, Sanda (79 Burcea). Antrenor: Iulian Tameş

Unirea: Popa – Chirciu, Velianu, Linte, Marian Tănase – Paraschivescu, Antonio Tănase (68 Suditu), Petre, Boboacă – Beuran (90 Ciucă), Păvăluţă (78 George Tănase). Antrenor: Alin Chiţa

Rezultatele etapei a cincea a play-off-ului:

FC Argeş Piteşti 1953 – Unirea Bascov 0-1
Gloria Berevoieşti – Victoria Buzoeşti 3-0
Olimpia Suseni – CS Mioveni II 1-3

CLASAMENT

1. Unirea Bascov              4             4             0             0             11-1       41p
2. FC Argeş Piteşti 1953 4             3             0             1             14-2       38p
3. CS Mioveni II 4              2             0             2             8-10       28p
4. Gloria Berevoeşti       4             2             0             2             7-6          25p
5. Victoria Buzoeşti         4             0             0             4             3-13       24p
6. Olimpia Suseni             4             1             0             3             5-16       20p