Începând de sâmbătă dimineață, de la ora 10.00 și până a doua zi la aceeași oră, Alin a alergat pe pista stadionului ”Emil Alexandrescu” din Iași la ”Maratonul Speranței”, pentru a ajuta o fetiță în vârstă de 17 ani care suferă de o malformație congenitală gravă.

Printre cei care l-au susținut pe Alin s-au numărat și arbitrii ieșeni Ciprian Aelenei, Cătălin Chișlea și Ionuț Melinte, aceștia alergând alături de Alin aproape zece ore. Cei trei arbitri au fost impresionați de gestul lui Vorniceanu și au decis să-i fie alături până la finalul maratonului.

A fost ceva spontan, am vorbit cu colegii mei și am mers la stadion pentru a susține acest caz nobil, pentru a alerga alături de Alin. Am mers cu gândul de a alerga o oră, nicidecum până dimineață. Am ajuns la 12 noaptea și am alergat până la final, la ora 10 dimineața. Sunt extraordinar de mândru că am putut prticipa la acest eveniment caritabil. Sincer, nu credeam că pot alerga atât de mult. Am fost motivat de voința lui Alin. Nu l-am cunoscut până acum, pe pista de alergare l-am văzut pentru prima dată, dar cazul în sine și Alin ne-au motivat și pe noi să alergăm până la final. A fost o reală plăcere să-l cunoaștem pe Alin Vorniceanu”, a declarat arbitrul ieșean Ciprian Iosif Aelenei.

Și pentru Cătălin Chișlea, participarea la ”Maratonul Speranței” a fost un moment unic. ”A fost un sentiment suprem. Foarte greu, dar și foarte frumos. Când este vorba de o cauză nobilă, nimic nu este greu. Mă bucur că am putut să îl ajutăm pe Alin să ducă acest maraton la bun sfârșit”, a completat Cătălin Chișlea. Peste 10 ore a fost alături de Alin și ultramaratonistul ieșean Doru Munteanu.

Finiş în lacrimi

După 24 de ore intense, foarte grele, Alin a încheiat cursa cu lacrimi în ochi, în uralele celor prezenţi. Zeci de oameni simpli, sportivi, membri ai staff-ului lui Alin s-au adunat de dimineaţă la stadion şi l-au încurajat pe Alin să-şi susţină cauza până la capăt. Iar momentul final, când Vorniceanu a parcurs ultima sută de metri alături de fetiţa bolnavă, a fost plin de emoţie, mulţi dintre cei prezenţi având ochii în lacrimi, în frunte cu eroul Alin.

Sunt epuizat, nu m-am gândit că va fi atât de greu, dar mă bucur că totul este bine şi că am terminat cursa. Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine şi de Mihaela, pentru ea am făcut acest gest. Cei care sunt în putere şi o pot ajuta, să fie alături de ea. Le mulţumesc tuturor celor care au fost aici, colegilor, staff-ului. Am mai făcut opriri, mi s-au pus benzi, dar mă bucur că am dus cursa la bun sfârşit şi este totul bine. Au fost momente foarte grele, în special după miezul nopţii, mintea îmi juca feste, dar am trecut cu bine peste. Acum urmează o recuperare, criosaună, iar de luni, la serviciu”, a declarat Alin Vornceanu, care i-a avut în permaneță alături pe preparatorii fizici Cezar Honceriu și Florin Trofin.