Organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Arad în anul aniversării a 120 de ani de fotbal în Arad, Cupa Satelor a adunat la start un număr record de participanţi: peste 1000 de fotbalişti reprezentând 56 de echipe din sportul rege judeţean.

După disputarea a 14 etape zonale, câştigătoarele şi cele mai bune două echipe clasate pe locul secund au participat la patru turnee-semifinale pentru desemnarea echipelor de la turneul final.

Ultimul act, disputat la Socodor – unde preşedintele Petrică Crişan şi primarul Ioan Jura au asigurat condiţii ireproşabile – a strâns la start cele mai valoroase patru echipe.

Rezultate

Voința Zărand – Victoria Berechiu 2-1, Olimpia Bocsig – Olimpia Bârzava 1-2, Berechiu – Bârzava 1-1 (3-2, după 11 m), Bocsig – Zărand 0-3, Zărand – Bârzava 3-0, Bocsig – Berechiu 0-3.

Clasament final: 1.Zărand 9 pct; 2.Berechiu 4 pct; 3.Bârzava 4 pct; 4.Bocsig 0 pct.

Au arbitrat: Sebastian Mako, Ciprian Pătroi, Cristina Tăutan și Florin Vesa. Delegați AJF: Leontin Buda şi Andras Mako.

Premii speciale

Cel mai bun portar: Dorin Iacob (Voința Zărand)
Cel mai bun jucător: Ioan Bălăban (Voința Zărand)

Aşadar, după Nădab (2017) și Vinga (2018), Voința Zărand intră pe lista câştigătoarelor Cupei Satelor.

Iată lotul de jucători: Bogdan Varga, Paul Crișan, Andrei Ardelean, Daniel Pintean, Florin Iacob, Flavius Apopei, Adelin Ardelean, Darius Bătrân, Dorin Iacob, Ioan Bălăban, Claudiu Bălăban, Darius Pintean, Oliviu Flueraș, Andrei Lăcătuș, Felician Zlatariu, Ioan Rus, Raul Ardelean.

Am mers la Socodor încrezători în șansele noastre, dar nu ne așteptam să câștigăm, mai ales că erau prezenți cei de la Bocsig și Berechiu, care aveau în componență jucători foarte experimentați. Vrem ca din vară să atacăm promovarea în Liga a 5-a, se pare că avem culoar bun anul acesta. Am reușit să-l aducem și pe Dorin Iacob, care va apăra la noi”,  a declarat Mihai Varga (delegat Voința Zărand).

Și a treia ediție a Cupei Satelor a fost un succes. Au participat 56 de echipe, cu peste 1000 de jucători înscriși, practic un număr dublu față de acum doi ani, la prima ediție. Nu ne vom opri aici, avem semnale că anul viitor vor fi și mai multe echipe, mai sunt resurse fotbalistice și în alte comune și cred că vom reuși să le mobilizăm. Succesul se măsoară și în numărul de echipe ce vor păși în Liga a 6-a, unde vom avea minim şapte nume noi. Felicitări participanților, mulțumiri organizatorilor, a fost un tur de forță prin care am arătat că fotbalul județean de masă are priză la comunitățile locale care au înțeles că și dezvoltarea sportivă, prin fotbal, contribuie la imaginea şi prestigiul urbei”, Andras Mako (vicepreședinte AJF Arad).