Este vorba despre un campionat al străzilor, unicat în peisajul sportului rege din România. Organizat în parteneriat cu Universitatea „Aurel Vlaicu” și Consiliul Județean Arad, Campionatul străzilor la fotbal este rezervat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani. Pot participa echipe alcătuite din 4 jucători (pot fi şi mixte băieți + fete), meciurile disputându-se pe teren redus, la porți mici.

Componenții loturilor trebuie să aibă domiciliul pe aceeași stradă sau, dacă nu sunt suficienți „fotbalişti”, pot adăuga și jucători de pe o stradă învecinată. Numărul echipelor este nelimitat, iar tabelele cu jucători trebuie depuse la sediul AJF Arad până pe 10 septembrie (persoană de contact: Ioan Hamza, tel: 0723.602905).

Echipamentul sportiv și adeverința medicală sunt obligatorii pentru participarea în competiţie. Prima etapă a acestui campionat vizează cartierul Gai, meciurile disputându-se începând cu 17 septembrie pe terenul Școlii Gimnaziale „Frații Neuman”. Urmează întreceri similare în celelalte 11 cartiere din municipiu, câştigătoarele urmând a se întrece într-un turneu final în care premiile vor fi atractive.

Scopul acestei competiţii, Campionatul străzilor, este de a atrage copiii spre practicarea sportului rege. Este un prim pas pentru a-i smulge din mrejele altor tentaţii şi a-i îndrepta spre mişcarea care înseamnă sănătate. Ne bucurăm pentru că am găsit parteneri care să se implice în acest proiect, pe care încercăm să-l îmbunătăţim din mers şi să-l permanetizăm” – ne-a declarat Adrian Lucaci, preşedintele AJF Arad.