Scopul acestuia este de a descoperi şi promova copii talentaţi spre fotbalul de performanţă. Pentru copii de la sate, proiectul reprezintă o şansă de afirmare, o poartă deschisă pentru un altfel de viitor. Se vor forma şase selecţionate juvenile judeţene, pe categorii de vârstă, toate urmând a fi implicate în acţiuni organizate de AJF Arad, supervizate de referentul zonal al FRF, Dan Oprescu. Toţi jucătorii selecţionatelor vor primi echipament de prezentare şi vor avea parte de mini-cantonamente în preajma acţiunilor.

Dacă nu investim în schimbul de mâine, fotbalul românesc nu va putea avea un viitor promiţător. Mă bucur că am găsit deschidere la Centrul Municipal de Cultură faţă de acest proiect pentru copii Aradului. Susţinerea activităţii juvenile face parte din strategia noastră de dezvoltare a fotbalului judeţean”  a declarat Adrian Lucaci, preşedintele AJF Arad.

Prima acţiune 

AJF Arad s-a implicat serios în proiectul Federaţiei Române de Fotbal rezervat selecționatelor județene Under 14, pentru care s-a alocat 250 mii euro, al cărui scop final este formarea, în anul 2018, a selecţionatei tricolore Under 15. Micuţii fotbalişti arădeni au fost repartizaţi în Regiunea 5, alături de selecționatele din Timiș, Hunedoara și Caraș Severin. Se joacă în sistem tur-retur, pe durata a 90 minute, cu pauze la fiecare jumătate de oră.

Duminică, pe sinteticul de pe Şega, Aradul a învins Caraşul, scor 7-1, goluri semnate de: Ciubâncan-4, Vulturar-2 şi Szarkozi, respectiv, Vasilie. Prestaţia jucătorilor a fost notată de referenţii zonali Dan Oprescu (Arad), respectiv, Liviu Lupu (Caraş Severin), pe baza punctajelor finale urmând a se forma Selecţionata regiunii.

Iată lotul AJF Arad Under 14, selecţionat de antrenorii Cristian Sculici, Flavius Moisă, Adrian Sas şi Vasile Sin: Mario Țica, Andrei Roman, Alex Adamcsik, Alex Ciolpan, Raul Borhan, Vlad Clipotă, Paul Varga, Alecsandro Catanzariti (Viitorul Arad), David Varga, Robert Hada (CS Ineu), Darius Dănilă (LT Cermei), Alex Buftea (ACS Socodor), Vlad Tirian, Sebastian Boiț, Sebastian Moise, Marion Pele, Armand Popescu, Ștefan Ursu, Cătălin Vulturar, Hunor Szarkozi, Ahmet Ekmekci, David Ciubăncan şi David Petruț (UTA).