Un proiect al Asociației Județene de Fotbal Arad, depus de președintele Adrian Lucaci la sesiunea organizată de Centrul Cultural Județean, a atras 129 de mii lei (plus 15 mii din fonduri proprii), banii fiind investiți în echipamente (tricouri – 16 de jucători de câmp, 2 de portari, șorturi și jambiere) și câte cinci mingi pentru toate cluburile afiliate, 67 la număr.

Aproape toți reprezentanții grupărilor județene, din ligile 4, 5 și 6, dar și cele angrenate în competițiile de copii și juniori au intrat deja în posesia echipamentelor în culorile comandate, apreciind gestul AJF.

"Este meritul AJF Arad, care a depus la Consiliul Județean Arad un proiect viabil. Eu zic că acesta e doar primul pas al colaborării noastre, avem în plan și alte proiecte menite să sprijine activitatea fotbalistică județeană, în special cea de la nivelul echipelor de copii și juniori. Totodată, vom încerca să contribuim și la îmbunătățirea infrastructurii fotbalistice la nivel de județ”, a spus Sergiu Bîlcea, vicepreședintele CJA și fost fotbalist în ligile trei și patru în anii 2000.

Președintele Asociației Județene de Fotbal, Adrian Lucaci, a ținut să remarce: "Am avut trei mari motive de satisfacție în acest an 2016. Primul, numirea în funcția de șef la Comisia Centrală a Arbitrilor a lui Răzvan Cadar, al doilea, ieșirea din insolvență a AJF-ului și al treilea, acesta, realizat cu partenerii și prietenii noștri de la Consiliul Județean. Sper ca inițiativa noastră să fie apreciată și echipele să se folosească de aceste echipamente. Totodată, promitem că vom demara și alte proiecte prin care să susținem activitatea fotablistică din județ, unul dintre ele fiind achitarea baremelor de arbitraj din alte fonduri, în așa fel încât banii accesați în special de la autoritățile locale sau diferiți sponsori să fie investiți în altă parte. În special la nivel de copii și juniori, mi-aș dori eu”.

Tot Lucaci a ținut să menționeze că pentru anul 2017 județul Arad va fi „ținta” a două proiecte realizate în colaborare cu Federația Română de Fotbal. Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prin implicarea lect. univ. dr. Gabriel Marconi de la Facultatea de Educației Fizică și Sport, va organiza cursuri pentru manageri şi specialişti din fotbal. Ceea ce se urmăreşte prin aceste cursuri, ce vor fi predate profesori în domeniu din țară și chiar străinătate, este dezvoltarea resursei umane şi crearea unei culturi de management orientată spre performanţă la toate nivelurile competiţionale. De asemenea, se dorește amenajarea unui teren sintetic profesional, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Județean. Ar fi vorba și despre o tribună de cel puțin 1.000 de locuri, dar mai ales un covor de iarbă artificială de ultimă generație. "Cât despre planurile din 2018, vă spun doar că, în cazul în care ele vor prinde contur, Aradul fotbalistic va fi dat ca exemplu în țară și poate chiar în unele țări europene”, a conchis fostul fundaș al UTA-ei.