După 8 ani, Viitorul Sântimbru, vicecampioana Ligii 4, a cucerit Cupa României, iar la Galtiu s-a declanșat fiesta. Pe „Arena Cugir”, echipa condusă de Adrian Bicheși a dominat finala cu Inter Unirea, joc câștigat fără emoții, scor 5-1 (3-1).

După ce a terminat pe locul secund sezonul, formația a pus în panoplie al doilea trofeu, precedentul fiind adjudecat acum 8 ani, la Ocna Mureș, 1-0 cu Transalpina Șugag, pregătită tot de Radu Andone.

Cosmin Epure, pentru a treia oară MVP!

Atacantul Cosmin Epure, cu o dublă și o pasă decisivă, a fost desemnat cel mai bun jucător al ultimului act, fotbalistul în vârstă de 27 de ani fiind la al treilea premiu de MVP în ultimii 5 ani, după cele din 2019 și 2021 cu Voința Stremț, când a cucerit trofeul. „Le mulțumesc colegilor pentru că au fost alături de mine și mă bucur pentru trofeu. Se poate spune că m-am abonat la acest premiu care mă onorează. Dar important este că am luat trofeul cu Viitorul Sântimbru. În continuare ne propunem să muncim mai mult și sezonul viitor să ne batem la promovare”, a spus jucătorul care a trecut și pe la divizionara terță AFC Unirea Alba Iulia o jumătate de sezon.

Adrian Bicheși, la primul trofeu ca antrenor

Adrian Bicheși este la primul trofeu de acest gen ca antrenor, după ce în 2014 a cucerit Cupa României, în Alba, cu Inter Ciugud, ca jucător. „Era important să cucerim un trofeu, după 3 ani în care muncim cu același grup. An de an ratăm promovarea, măcar cu Cupa României să ne alegem. A fost un joc cu încărcătură emoțională, o finală în care ne-am descurcat bine. Felicit băieții, care au dat dovadă de maturitate, și că stiu să joace fotbal, dar și pe adversari. Vrem să trecem de următoarea fază și să ajungem să jucăm cu echipe din Liga 2 și Liga 3”, a spus Adrian Bicheși. „Principalul” a făcut show la festivitatea de premieră organizată de AJF Alba cu o pereche de ochelari „cool”. Acesta este ajutat pe banca tehnică de Dan Comșa, „omul trofeu”, cu 5 trofee cucerite în 6 finale!

Inter Unirea, copleșită de miză

Inter Unirea, clasată pe poziția a 8-a în campionatul recent încheiat, a fost copleșită de miză în această primă finală din istoria echipei din „curbă”. Interiștii nu au reușit decât să egaleze în minutul 31, în rest suportând dominația oponenților, însă la final au dat dovadă de fair-play, aliniindu-se și aplaudând pe Viitorul Sântimbru.

„Din păcate este o înfrângere dureroasă, atât am putut în acest meci. Sunt mândru de jucătorii mei, felicit echipa adversă, a meritat Cupa pe deplin, dar în același timp, cu lotul care l-am avut, nu am ce să le reproșez băieților Sunt mândru de ei, de ce am realizat, am ajuns în finală. Jos pălăria pentru cât am făcut până la acest ultim act”, a punctat Radu Andone, fratele mai mic al lui Bogdan Andone, antrenorul care a salvat miraculos FC Botoșani în ediția trecută.

Viitorul Sântimbru va evolua în faza regională a Cupei României, cu meciuri în 10, 13 și 17 iulie și finala în 20 iulie, turul întâi al fazei naționale fiind prevăzut în 31 iulie. Apropos, formația din Galtiu s-a prezentat cu stil la finală, jucătorii și oficialii purtând cămăși albe și pantaloni de culoare neagră, plus o insignă cu sigla clubului. Viitorul Sântimbru a cucerit pentru a doua oară în istorie Cupa României, la 8 ani distanță de la primul trofeu, după un ultim act disproporționat.

Trupa din Galtiu s-a impus fără emoții în finala de pe „Arena Cugir”, scor 5-1 (3-1) cu Inter Unirea, formație care a părut copleșită de miză. Viitorul Sântimbru a dominat confruntarea, echipa condusă de Adrian Bicheși fiind mereu în prim-planul disputei prefațată de un moment de reculegere în memoria lui Alexandru Simu, fostă glorie a fotbalului cugirean. Au asistat în jur de 800 de spectatori, între care și două galerii gălăgioase, înarmate cu vuvuzele și fumigene. Au marcat, în ordine Epure (26, la un corner Cr. Ivașcu), Sas (31, a egalat la o lovitură de colț), C. Olălău (38, după o acțiune individuală și o combinație cu Epure), Cr. Ivașcu (45, la gafa lui Bulgăr), Brânză (53) și Epure (76) – ultimii doi cu execuții din careul mare.

Viitorul Sântimbru: Ov. Barna – C. Olălău (69, Ov. Crișan), B. Popa, C. Oltean (82, D. Anghel), Birk (69, Ad. Olălău) – Epure, Goguța (cpt.), An. Moldovan, Cr. Ivașcu, D. Crăciun (69, B. Suciu), Brânză (77, P. Truță). Rezerve: An. Anghel, Petrașcu, Sicoe, Cr. Haiduc. Antrenor Adrian Bicheși.

Inter Unirea: Negrușa – Bulgăr (57, L. Dan), Sas (81, Rațiu), Andrea, An. Stanciu (cpt.) – Onișor, B. Cristea (24, F. Stanciu) – Brie (75, Al. Pop), Rad, D. Ponoran (59, An. Mureșan) – A. Gherman. Rezerve: Gabor, Helerea, Todoran, R. Andone. Antrenor Radu Andone.

Au fost delegați Radu Scrob (Alba Iulia), Daniel Nistor (Zlatna), Răzvan Voicu (Cugir), rezervă Lorand Șipoș (Ocna Mureș); observatori Constantin Iancu (Zlatna), Filon Mărginean (Aiud).

Articol de Dan Henegar