În ciuda problemelor financiare și a incertitudinii ce macină clubul, Mureșul Vințu de Jos a câștigat la Galda de Jos, a cincea ediţie a Supercupei AJF după ce a învins cu 6-3 (3-1) pe Viitorul Sîntimbru. A fost un meci spectaculos, cu nouă goluri (record al competiției) și o interesantă evoluție a scorului: 1-0, 1-3, 2-3, 2-5, 3-5, ce a ținut în priză cei peste 300 de spectatori. Au înscris Javla (8), An. Moldovan (38, 59), Stoianof (44), Dulap (57), D. Ianc (80), respectiv Al. Stan (3, penalty și 50), C. Cristea (76).

Și dacă în 2015, Mureșul a pierdut Supercupa, în duel cu Performanța Ighiu, acum și-a pus în vitrină trofeul competiției organizate de AJF Alba. După câștigarea Ligii a IV-a și promovarea în Liga 3, este un nou trofeu al Mureșului, ca de fiecare dată, competiția AJF fiind adjudecată de echipa din categoria superioară. Și dacă în 2015, echipa vințeană a fost marea învinsă în fotbalul județean, pierzând totul în favoarea Performaței Ighiu, acum a fost anul Mureșului în Alba, cu trei performanțe notabile: câștigarea Ligii a IV-a, promovarea în Liga 3 și adjudecarea Supercupei AJF

Andrei Moldovan, jucătorul meciului

Cu antrenorul Ștefan Fogoroși în tribună – suspendat (substituit pe bancă de Alexandru Kalanyos) și măcinată de probleme interne, Mureșul a început prost. La prima ocazie a meciului, Al. Stan (3) a transformat un penalty, obținut în urma unui duel Cobliș-Chișu. Setea de revanșă a trupei din Galtiu prindea contur, însă egalarea a survenit rapid, în minutul 8, când Javla a tras din afara careului, iar Ov. Barna a gafat, primind un gol parabil, pe centrul porții, cu amendamentul că portarul a intrat accidentat în teren.

Mureșul s-a instalat la timonă, a controlat ostilitățile, a ratat câteva ocazii mari și firesc scorul s-a întors. Au marcat An. Moldovan (38) – reluare cu capul după centrarea lui Bratima, iar ulterior, în minutul 44, An. Moldovan (MVP-ul partidei, cu o dublă și o pasă decisivă) a ieșit la rampă, cu o pasă perfectă pentru o finalizare de senzație Stoianof (cap din plonjon).

Ploaia de goluri a continuat și în actul secund

La reluare, suspansul s-a menținut pentru că Al. Stan (50) a redus handicapul, reluare cu capul, la un corner executat de R. Morar, însă reușita Viitorului i-a enervat parcă și mai mult pe adversari. Aceștia s-au distanțat imediat, cu două goluri în trei minute: Dulap (57) – reluare cu capul la pasa lui S. Culda și An. Moldovan (59) – finalizare simplă la serviciul ideal al lui Stoianof (care i-a întors serviciul), pătruns pe dreapta. Zarurile nu erau aruncate, întrucât C. Cristea (75, gol la debut) a mai redus handicapul și a marcat din apropiere, servit fiind de E. Hălălae. Dar iarăși Mureșul a replicat, iar D. Ianc (80) – a finalizat cu sete sub bară la o minge pusă perfect de G. Goronea.

Statistic vorbind, Apetri, Bratima, A. Samoilă și S. Culda au „recidivat” în Supercupa AJF, pe care au mai câștigat-o la prima ediție, în 2012, pe când evoluau la Europa Alba Iulia. Daniel Ianc (Mureșul Vințu), marcatorul ultimului gol al meciului a cucerit trofeul în premieră, din a treia încercare, după cele cu Performanța Ighiu și Mureșul Vințu, iar fratele său Andrei (a lipsit din motive medicale din tabăra învingătoare) este la al doilea trofeu cucerit, precedentul fiind cu Metalurgistul Cugir, în 2013.

Colaboratori anii trecuți în Liga 3, în „Arini”, la CSM Sebeș, Ștefan Fogoroși și Dan Comșa s-au aflat acum în postura de adversari cu cele două formații, câștig de cauza având tehnicianul mai experimentat.

Viitorul: Ov. Barna – Sașa, Sg. Oara (83, Borza), Sularea, Cr. Ivașcu (46, C. Cristea), R. Morar (76, Miheșan), Al. Stan, Ov. Crișan (76, Jula), E. Hălălae, Dreghici, Chișu
Rezerve nefolosite: Pascu, D. Hulea, Oniciu
Antrenor: Dan Comșa.

Mureșul: Cobliș – Apetri (82, Tat), Bratima, Dulap, I. Tătar (34, N. Rus), G. Goronea, Javla (64, D. Ianc), An. Samoilă, S. Culda (70, S. Iacșa), Stoianof, An. Moldovan
Rezerve nefolosite: Al. Coman, F. Morar, Sârbu
Antrenor: Ștefan Fogoroși.