Peste 20.000 de lei s-au strâns la meciul caritabil de la Alba Iulia, la care au participat mai mulț foști sau actuali internaționali

“Împreună pentru Robert”, meciul caritabil programat sâmbătă, 15 decembrie, în Sala de Sport a Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut o distribuție de gală, cu nume precum Mirel Rădoi sau Gicu Grozav și Nicolae Stanciu au jucat fotbal din suflet pentru Robert Roman, fiul de 14 ani al portarului Adrian Roman, ce activează în Liga a IV-a Alba, la Olimpia Aiud.

Foști internaționali români, actuali componenți ai primei reprezentative, jucători localnici, dar și antrenori aflați la debutul carierei s-au regăsit pe parchet într-o acțiune caritabilă prin care au vrut să ofere bucurie unui puști lovit de soarta potrivnică.

A fost implicată în acest joc special generația de antrenori licența UEFA A 2018, care a ajuns în Cetatea Marii Uniri în mod special, să joace pentru Robert. În frunte cu Mirel Rădoi, selecționerul echipei reprezentative de tineret, calificată după două decenii la un turneu final al Campionatului European, antrenorii licențiați în acest an au dorit să-i dea o mână de ajutor lui Robert în lupta sa cu boala. Inițiatorul acestei acțiuni a fost antrenorul albaiulian Mihai Manea (CS Ocna Mureș, Liga 3), ce a săvârșit un gest nobil și și-a invitat colegii de generație să joace pentru a-l salva pe Robert.

Peste 100 de spectatori au fost prezenți în dorința de a contribui la ajutarea lui Robert Roman, dar și pentru a urmări pe jucătorii din Alba-Iulia, Gicu Grozav sau Nicolae Stanciu, dar și pe Mirel Rădoi, ce a făcut un efort extraordinar în a ajunge la Alba Iulia, în ciuda vremii potrivnice.

Ajutor pentru Robert
În urma acestei acțiuni caritabile s-au strâns peste 20.000 de lei, sumă provenită din donațiile persoanelor aflate la sală în calitate de spectatori (6600 de lei), banii oferiți de jucătorii implicați în meci și din licitația de tricouri ce a avut loc la masa festivă (aici totalizându-se în jur de 6300 de lei și încă 1000 de euro).

Au fost cumpărate tricourile lui Rădoi (de către Nicușor Stanciu), N. Stanciu (de către Mirel Rădoi), D. Goian (Claudiu Vulpe), Mitriță și Botiș (Armando Popescu), D. Niculae (Ciprian Selagea), Pancu (Emil Dică), D. Man (George Rusu), cel mai generos fiind Mirel Rădoi, care a achiziționat tricoul albaiulianului Nicolae Stanciu contra sumei de 1000 de euro!
Un alt gest extraordinar făcut de lumea fotbalului pentru Robert Roman, băiatul diagnosticat cu leucemie, fiul lui Adrian Roman, portarul Olimpiei Aiud (un alt eveniment a fost la Aiud în urmă cu o săptămână, când s-au strâns 10.000 de lei, și duminică, 16 decembrie, la Sebeș), asta pentru a strânge cât mai multe fonduri necesare în tratamentul băiatului greu încercat, care în 16 decembrie, la o zi după meciul caritabil, a aniversat împlinirea vârstei de 14 ani.

S-au format două echipe în care s-au regăsit, printre alții, Adrian Roman, Gicu Grozav, George Țălnar, Mihai Dăscălescu, Ciprian Selagea, Ionuț Grozav, Adrian Potopea, Armando Popescu, Cristian Petropulos, Vali Drăgan versus Tibi Lung, Petre Clep, Mirel Rădoi, Mihai Manea, Nicolae Stanciu, Emil Dică, Mugur Gușatu, Dorin Toma, Florin Nofitovici, Decebal Grădinaru, Mihai Ianovschi, Dan Chilom.

Inițial oaspeții au condus cu 2-0, dublă Mirel Rădoi, însă scorul a devenit egal 2-2 (2-1 la pauză) golurile albaiulienilor fiind marcate de G. Țălnar și Selagea. Ex-uniristul Nicolae Stanciu a marcat pentru echipa antrenorilor, însă de la 3-2 pentru vizitatori s-a făcut 3-5 . S-a restabilit egalitatea prin reușitele lui D. Toma și N. Stanciu, scor 5-5.

În distribuția “albilor” au intrat tinerii, care într-o formulă inedită, ca și vârstă, au marcat și au preluat conducerea cu 6-5, prin puștiul Cătălin Crișan, ce a parafat rezultatul final.

Articol de Dan Henegar