Cererea de finanţare nerambursabilă, verificată de către Comisia constituită prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Alba nr. 128/2018, a îndeplinit criteriile privind eligibilitatea, completitudinea și încadrarea cheltuielilor în legislația națională în vigoare și în Regulamentul privind condițiile, criteriile și procedura de finanțare a programelor sportive, aprobându-se în ședința ordinară din 26.07.2018, alocarea din bugetul local al Judeţului Alba a sumei de: 290.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a programului sportiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba.

În cadrul proiectului depus au fost cuprinse trei activități:

– Plata baremelor de arbitraj și secretar de joc la toate competițiile organizate de Asociația Județeană de Fotbal Alba.

– Campionatul Munților Apuseni, competiție rezervată zonei rurale a munților Apuseni.

– Festivitate premiere, final de sezon competițional 2018-2019.

„Am lucrat timp de un an pentru acest proiect, iar faptul că acesta a fost aprobat de Consiliul Județean mă bucură foarte mult. Finanțarea este foarte importantă pentru membrii afiliați din județul Alba, îmi doresc ca, în final, să ajute la creșterea numărului de participanți atât la nivel de copii, cât și la seniori. Mulțumim Consiliului Județean Alba pentru încrederea acordată și sprijinul adus dezvoltării și promovării fotbalului pe plan local la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire”, a declarat Cristian Petropulos, președintele Asociației Județene de Fotbal Alba.