Au fost 4 zile de activitati de team building, project planning si networking.Youth Council Professional Camp are drept scop să creeze oportunitatea participanților de a-și împărtăși ideile, de a lucra împreună, de a construi relații și de a se concentra pe idei practice prin care fiecare dintre noi să contribuim la dezvoltarea fotbalului în România.

Cei 20 de participanți au fost provocați prin jocuri de strategie unde planificându-și foarte bine resursele au reușit să își atingă obiectivele.
Unul dintre scopurile programului a fost ințelegerea lucrului în echipă. Cu cât lucrează mai bine în echipă și reușesc să analizeze informațiile și să își împartă cât mai bine resursele, cu atât mai mult misiunea va fi un succes. Participanții au utilizat cât mai mult competențele fiecărui membru al echipei și au reacționat extrem de rapid.

Participanții au învățat, prin joc:
• Competitivitatea constructivă versus competitivitatea dăunătoare;
• Sharing intern de informații și resurse;
• Gestionarea resurselor și a riscului;

Împreună cu experții, cei 20 de participanți au lucrat la 4 proiecte de dezvoltare a fotbalului românesc, urmând ca acestea să fie implementate cu ajutorul Federației Române de Fotbal. Fiecare echipă va avea un mentor din cadrul FRF care îi va îndruma în atingerea obiectivelor.

Invițați precum Alexandru Cândea, ticketing and sales manager FRF, Cristian Macedonschi, iniţiator Oktoberfest Braşov, Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu și Sandu Tăbârcă au vorbit despre valorile fotbalului precum fair-play, spirit de echipă, leadership, responsabilitate, respect și prietenie.

Programul Youth Council este apreciat și de către UEFA:

Am văzut atât de mult potențial într-o structură precum Youth Coucil. Federația Română de Fotbal poate fi un exemplu declanșator de schimbare pentru toate Federațiile Europene. Angajamentul, energia, inovația tinerilor sunt un atu strălucit când sunt structurate într-un mod eficient care să le permită tinerilor să descopere noi forme de oportunități în fotbal” (Liam McGroarty, Grow Manager UEFA)

Programul Youth Council face parte din propunerea Federației Române de Fotbal de a educa oamenii implicați în fenomenul fotbalistic. Youth Council Professional Camp a întărit conceptele de echipă, responsabilitate și schimbare. Energia și creativitatea participanțior va fi canalizată spre proiecte sociale, de dezvoltare și educaționale prin fotbal. Mă Bucur să observ că Youth Council a devenit o familie unită generatoare de idei cu impact major în România”, a declarat Diana Pirciu, Manager Responsabilitate Socială al FRF. 

Evenimentul a fost organizat de Federația Română de Fotbal împreună cu Fundația Friedrich Naumann.Tinerii participanți în Youth Council Professional Camp au devenit ambasadorii tineri ai Federației Române de Fotbal și sunt invitați să implementeze proiectele inițiate și dezbătute în cadrul seminarului și să pună în centrul preocupărilor de dezvoltare comunitară fotbalul și valorile lui.