Din programul ”Cupei Diversității” fac parte un turneu fotbalistic, la care s-au înscris 14 echipe ale unor organizații ale minorităților naționale, și cea a Departamentului Emisiunilor pentru Minorități din Televiziunea Română, precum și ”Satul Minorităţilor”, în care diferite etnii vor prezenta o selecție de tradiţii şi obiceiuri proprii. Partener media al evenimentului este Televiziunea Română.

”Cupa Diversității” va începe sâmbătă, 19 septembrie, la parcarea coresondentă aleii de acces în Arena Națională din Bulevardul Basarabia, cu festivitatea de deschidere, la care vor participa doamna Secretar de Stat Lacziko Enikő Katalin, din partea Departamentului pentru Relații Interetnice și domnul președinte Răzvan Burleanu, din partea Federației Române de Fotbal. Vor fi alături, ca să-i încurajeze pe jucători, oficiali guvernamentali și ai FRF, membri ai corpului diplomatic acreditat la București, precum și jucători de legendă ai fotbalului românesc.

Discuțiile de sâmbătă seara, de la sediul FRF, vor fi moderate de Cristian Ţopescu şi îi vor avea ca invitați de marcă pe foștii internaționali Miodrag Belodedici și Tibor Selymes.

Ne unesc pe toţi, deopotrivă organizatori şi participanţi, bucuria practicării fotbalului, preţuirea faţă de tezaurul etnic și cultural, şi scopul asumat, al combaterii rasismului şi discriminării de orice formă a minorităţilor naţionale, în virtutea respectului pentru demnitatea umană şi pentru egalitatea de şanse. Fotbalul românesc a fost dintotdeauna o platformă a toleranței și a multiculturalității, o expresie a acceptării și a deschiderii.

Persoana de contact pentru informații suplimentare este Florin Șari, manager de responsabilitate socială FRF, la numărul de telefon: 0786 533 566.