Între 22-24 mai 2019, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, s-a desfășurat Youth Council Camp, programul de leadership sportiv menit să ducă aproape de fotbal tinerii cu inițiativă și cu idei de dezvoltare a comunității, ce pot fi materializate prin proiecte în care fotbalul să joace rolul de liant social.

Pe durata a trei zile, tinerii înscriși în program au desfășurat activitati de team building, project planning si networking. Youth Council Camp are drept scop să creeze oportunitatea participanților de a-și împărtăși ideile, de a lucra împreună, de a construi relații și de a se concentra pe idei practice prin care fiecare dintre noi să contribuim la dezvoltarea fotbalului în România.

Printre invitații speciali au fost președintele FRF, Răzvan Burleanu, managerul operațional al loturilor de juniori și tineret, Vlad Munteanu, managerul sportiv al loturilor de juniori, Lucian Sănmărtean, managerul EURO 2020 Florin Șari, manager Evenimente FRF, Alexandru Candea și managerul programului de Voluntari EURO 2020, Diana Pirciu.

Cei 20 de participanți au fost provocați să-și atingă obiectivele prin jocuri de strategie printr-o planificare corespunzătoare a resurselor pe care le-au avut. Participanții au avut ocazia să afle mai multe detalii despre:

  • Organizarea Campionatului European UEFA EURO 2020 în București
  • Structura unui eveniment sportiv
  • Project Management și Comunicare
  • Gestionarea resurselor și a riscului

Invitatul special al acestei ediții Youth Council a fost portarul Borussiei Dortmund, Roman Burki, în calitatea sa de ambasador Terre de hommes. Acesta a fost prezent la dezbaterea ,,Protecția Copilului în sport” pentru a-și împărtăși experiența sa de jucător de fotbal, sport pe care-l practică din copilărie, cu respectarea unor principii esențiale prin care a ajuns să evolueze la cel mai înalt nivel.

Știam termenul de echipă foarte bine, dar acum l-am învățat din punct de vedere al FRF și al sportului cu adevarat profesionist. Am adaugat un bagaj nou de cunoștințe și realizat cât de important este să nu mă opresc din învățat și faptul că dacă am un vis, trebuie să continui să muncesc și să insist pentru îndeplinirea lui” – participant Youth Council 2019

“A fost o experiență foarte frumoasă, din care am deprins foarte multe lucruri noi. Am apreciat că am cunoscut o comunitate cu scopuri comune și mă bucur că am avut posibilitatea incredibila de a face parte din echipa Youth Council” – participant Youth Council 2019

Programul Youth Council face parte din propunerea Federației Române de Fotbal de a educa oamenii implicați în fenomenul fotbalistic. Youth Council Professional Camp a întărit conceptele de echipă, responsabilitate și schimbare. Energia și creativitatea participanțior va fi canalizată spre proiecte sociale, de dezvoltare și educaționale prin fotbal. Mă bucur să observ că Youth Council a devenit o familie unită, generatoare de idei cu impact major în România”, a declarat Diana Pirciu, Manager Responsabilitate Socială al FRF.

Evenimentul a fost organizat de Federația Română de Fotbal împreună cu Fundația Friedrich Naumann, iar alumni Youth Council au avut ocazia să coordoneze seminarul de anul acesta.