60 de tineri au fost prezenți la atelierele organizate de Academia de Leadership FA pe parcursul a cinci zile, care au avut drept scop îmbunătățirea abilităților de leadership, astfel încât să poată avea un impact asupra organizării fotbalului în Europa.

Punerea în scenă a UEFA Euro 2020 oferă o oportunitate unică de a evidenția potențialul tinerilor lideri atât în ​​Anglia, cât și în toată Europa.

Wembley National Stadium, care își obține veniturile din evenimentele de pe stadion, a recunoscut potențialul programului, și a decis să investească în extinderea programului de leadership și voluntariat pentru tineri.

Aceasta este cea mai mare și mai ambițioasă Academie de Leadership FA pe care am oferit-o vreodată”, spune Sarah Nickless, președintele Consiliului de tineret al FA.

Oportunitatea oferită de Academia de Leadership de la FA, care s-a desfășurat la baza de pregătire a naționalei Angliei, St. Georges Park, a fost incredibilă. Sunt mândru că am făcut parte din acest proiect, care reprezintă o investiție în viitorul nostru, al tinerilor. Au fost 5 zile în care am învățat cât de importantă este munca în echipă, comunicarea eficientă, încrederea în alte persoane, cum să fii un lider ideal, dar și cum să urmezi un lider. Am cunoscut oameni plini de entuziasm, de idei, care sunt nerăbdători să pună umărul la dezvoltarea fotbalului englez și a comunităților. Am realizat cât de important este să investim în tineri plini de energie, care prin puterea lor, ar putea schimba și fotbalul din România”, a declarat Alex Vancea, participantul la THE FA Academy din partea Federației Române de Fotbal.

Prin programul de leadership sportiv Youth Council, Federația Română de Fotbal investește în tinerii care au o minte deschisă și creativă, care încearcă mereu lucruri noi și sunt la actualitate cu tot ce se intamplă, ei fiind capabili de o dezboltare durabila care poate fi transmisă și altor generații.

Fotbalul înseamnă mai mult decât un antrenament, înseamnă puterea de a inspira generațiile următoare cu plăcerea de a juca fotbal, pasiunea de a continua și dedicarea de a ajunge la cel mai înalt nivel.

Cu UEFA Euro 2020 la mai puțin de un an distanță, Academia de Leadership Youth Council este o șansă de a sublinia la scară globală importanța implicării tinerilor în guvernarea, organizarea și dezvoltarea fotbalului.

Investiția în liderii actuali și viitori prin îmbunătățirea competențelor lor, va asigura un beneficiu clar pentru fotbalul de bază, dincolo de UEFA Euro 2020.