Meciul demonstrativ le-a pus față în față pe echipa națională a României de fotbal pe plajă și echipa Asociației Transplantaților din România, câștigătore a Turneului internațional de fotbal de la Sofia, turneu de promovare a donării de organe în scop terapeutic.
 
Echipa ATR, formată din pacienți cu transplant, medici și jucători de fotbal profesioniști a fost condusă de Valeriu Ioniță, team manager al naționalei de futsal a României și pacient cu transplant hepatic. 
 
Jocul s-a încheiat cu victoria ”tricolorilor”, care au învins cu scorul de 8-1. ”Sportul, mișcarea în general, trebuie să facă parte din conduita zilnică a pacientului. Acest meci de fotbal a dorit să aducă în prim plan viața pacientului pre și post transplant, rolul și importanța medicilor specialiști de pe aria transplantului, precum și nevoia cunoașterii caracterului legal și benefic al actului donării. A cunoaște și a accepta donarea de organe înseamnă a susține viața”, a spus Gheorghe Tache, președintele Asociației Transplantaților din România.