Foto: ibsasport.org

România a pierdut cu 2-1 meciul disputat contra Poloniei, care i-a depășit astfel pe tricolori în clasamentul Grupei B de la EURO 2022. Ierarhia finală se va stabili marți, 14 iunie, când vor avea loc ultimele partide din faza grupelor.

UPDATE

România încheie grupa la EURO 2022 pe locul 4, după ce Spania a fost învinsă în ultimul meci de Anglia (1-0) și va juca în play-out-ul care stabilește ierarhia finală împotriva gazdei Italia și a Greciei, echipă pe care a învins-o de două ori în mini-turneul de calificare. Programul meciurilor:

  • 15 iunie, ora 10:00 Italia – România
  • 16 iunie, ora 16:00 România – Grecia

Clasament Grupa B

1. Anglia, 12p
2. Germania, 9p
3. Polonia, 4p
4. România, 3p
5. Spania, 1p

Știre inițială:

Naționala antrenată de Sorin Lăpădatu a fost condusă cu 2-0 la pauză și, deși căpitanul Forin Kovacs a redus din diferență cu câteva minute înainte de final, tricolorii n-au reușit să revină și să obțină egalul.

Cu 3 puncte din cele patru meciuri, România a fost depășită în clasament de Polonia (4 puncte) și așteaptă rezultatul Spaniei, campioana europeană en-titre și formația pe care tricolorii au reușit să o învingă cu 2-1.

Fazele finale de la EURO 2022 vor avea loc în zilele de 15, 16 și 17 iunie.

VIDEO POLONIA – ROMÂNIA 1-2

România s-a calificat la EURO în urma unui mini-turneu găzduit la Buftea, când tricolorii au terminat pe primul loc, cu patru victorii din patru posibile, în fața Poloniei, Albaniei și Greciei (de două ori). Este a treia participare a României la Campionatul European.

Cele 10 formații participante la Campionatul European au fost împărțite în două grupe, astfel:

GRUPA A: Italia, Franța, Turcia, Grecia, Cehia
GRUPA B: Germania, Spania, Anglia, Polonia, România

Programul și rezultatele României la EURO 2022:
10 iunie: România – Germania 0-6
11 iunie: Spania – România 1-2
12 iunie: România – Anglia 0-4
13 iunie: Polonia – România 1-2

Lotul României la EURO 2022:
Portari / Ghizi: Vlad Tofan, Marius Corolea
Jucători: Alexandru Cucu, Cosmin Calota, Nicolae Burulea, Cristian Kovacs, Florin Kovacs, Tiberiu Păun.
Antrenor: Sorin Lepădatu

Meciurile de fotbal pentru nevăzători se joacă pe teren sintetic de dimensiuni reduse, 5 contra 5, în două reprize de câte 20 de minute. Portarul nu are dizabilități de vedere, iar mingea folosită este una specială, cu un sistem de sunet care face zgomot în mișcare.

Echipa națională de fotbal pentru nevăzători a României a fost creată de către Asociația Nevăzătorilor din România în anul 2013. În susținerea organizării acestei selecționate naționale, asociația a primit un sprijin decisiv din partea Comitetului Național Paralimpic Român și a Federației Române de Fotbal, structuri ce au finanțat primele acțiuni interne și internaționale.