Evenimentul este organizat de Asociația Down Plus București, în parteneriat cu Federația Româna de Fotbal, Complexul Sportiv Studențesc Tei, Fundația Inimi Generoase, Uniunea Studenților din Romania, Primăria Municipiului Bucuresti, Primăria Sector 5 prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” Sector 5, Crucea Roșie Sector 2, Edenred și DGASMB.

Pe data de 20 martie 2018, tinerii cu dizabilități vor participa la un tur ghidat al Palatului Parlamentului, al Palatului Cotroceni și al Grădinii Botanice. Ziua se va încheia cu o petrecere cu tematică tradițională, la care interpreți de muzică populară, trupa de dans popular a Asociației Down Plus București, Ansamblul de călușari al Asociației Colorăm Zâmbete din Sectorul 5 și Trupa de dans românesc Larisa și Marin Barbu vor susține un spectacol pentru persoanele cu dizabilități.

Data de 21 martie reprezintă nucleul evenimentului, care va fi deschis la ora 9.00 printr-o defilare a celor 30 de delegații participante la eveniment. Cei 200 de sportivi cu dizabilități vor concura apoi la sporturile: fotbal, baschet, bocce, atletism și tenis. Crucea Roșie Filiala Sector 2 va susține o serie de ateliere de prim ajutor la finalizarea probelor sportive. Evenimentul sportiv se va încheia prin premierea fiecărui participant în parte.

Seara de 21 martie va fi marcată prin „Parada Talentelor” organizată de Fundația Inimi Generoase. Parada va începe la ora 16.00 în cadrul Velveto Ballroom, unde fiecare ONG participant va prezenta câte un moment artistic. La acest eveniment, vedetele vor fi chiar persoanele cu dizabilități.
Ziua Mondială a Persoanelor cu Sindrom Down se sărbătorește pe data de 21 martie a fiecărui an. Acesta este un eveniment dedicat conștientizării Sindromului Down, dar și incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități. Anul acesta, evenimentul a ajuns la cea de-a XIII-a editie, și, conform Down Syndrome International, tema propusă pentru acest an este „What I Bring to My Community”.