Kovacs se bucura alaturi de coechipieri la marcarea golului

Naționala de nevăzători a României a debutat cu o victorie contra Poloniei, scor 3-1, în turneul de calificare pentru Campionatul European din 2022, care are loc zilele acestea la Buftea. Toate golurile tricolorilor au fost marcate de căpitanul Florin Kovacs.

Jucătorii antrenați de Sorin Lăpădatu au revenit după ce au fost conduși cu 1-0. Kovacs a înscris din penalty, de două ori, apoi a stabilit scorul final din acțiune, cu mai puțin de 10 minute înainte de sfârșitul meciului.

Duminică, România joacă împotriva Albaniei, iar luni tricolorii întâlnesc Grecia. Clasamentul final va fi stabilit în urma meciurilor de marți, urmând ca primele două clasate să se califice la turneul final de anul viitor.

ROMÂNIA – POLONIA 3-1

Au marcat: 9. Florin Kovacs / 3. Ryszka

Lotul României:

Portari: 1. Vlad Tofan, 12. Marius Corolea;
Jucători: 3. Alexandru Cucu, 4. Nicolae Burulea, 5. Cosmin Calotă, 7. Alexandru Teleki, 8. Krisztian Kovacs, 9. Florin Kovacs (cpt);
Staff: Sorin Lăpădatu (antrenor principal), Florin Jidanu (antrenor secund), Angela Ciubotaru (medic).

 PROGRAMUL MECIURILOR 

Sâmbătă, 25 septembrie:
10:00 ROMÂNIA – Polonia 3-1
15:00 Albania – Grecia 0-11

Duminică, 26 septembrie:
10:00 ROMÂNIA – Albania
15:00 Polonia – Grecia

Luni, 27 septembrie:
10:00 Polonia – Albania
15:00 Grecia – ROMÂNIA

Marți, 28 septembrie (meciurile pentru medalii):
09:30 A treia clasată vs. A patra clasată
12:00 Prima clasată vs. A doua clasată

Toate partidele vor fi transmise în direct pe pagina de YouTube a IBSA, cu comentariu în limba engleză.  

România e pe locul 19 în ierarhia mondială a Federației Internaționale a Sportului pentru Nevăzători (International Blind Sport Association – IBSA).

Meciurile de fotbal pentru nevăzători se joacă pe teren sintetic de dimensiuni reduse, 5 contra 5, în două reprize de câte 20 de minute. Portarul nu are dizabilități de vedere, iar mingea folosită este una specială, cu un sistem de sunet care face zgomot în mișcare.

Competiția, organizată de Asociația Nevăzătorilor din România și Federația Română de Fotbal, cu sprijinul Comitetului Național Paralimpic, are loc sub egida International Blind Sport Association – IBSA.

Echipa națională de fotbal pentru nevăzători a României a fost creată de către Asociația Nevăzătorilor din România în anul 2013. În susținerea organizării acestei selecționate naționale, asociația a primit un sprijin decisiv din partea Comitetului Național Paralimpic Român și a Federației Române de Fotbal, structuri ce au finanțat primele acțiuni interne și internaționale.