Anul acesta, pe 29 mai, Federația Română de Fotbal a obținut certificarea ISO 14001 pentru Sistemul de Management de Mediu. Această realizare onorează angajamentul nostru ferm față de o societate sustenabilă și responsabilitatea noastră față de mediu.

Mai mult decât un titlu de prestigiu, acest certificat reprezintă un pas semnificativ în direcția promovării dezvoltării durabile (obiectivul #13 de dezvoltare durabilă – Acțiune Climatică), în colaborare cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României și în conformitate cu obiectivele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă ale ONU.

Prin obținerea certificatului ISO 14001 și colaborarea strânsă cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Federația Română de Fotbal se implică activ în eforturile globale de a proteja mediul înconjurător și de a promova dezvoltarea durabilă în România.

Fotbalul românesc nu este doar un sport, ci și o sursă puternică de inspirație și un exemplu pentru comunitățile noastre. Astfel, FRF își asumă responsabilitatea de a juca un rol crucial în susținerea unei Românii mai verzi, lucând în strânsă colaborare cu reprezentanții Guvernului.

Agenda 2030 are ca scop transformarea lumii noastre într-un loc mai curat, mai echitabil și mai durabil pentru generațiile viitoare. Aceasta cuprinde cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD), reunite informal şi sub denumirea de Obiective Globale. Prin intermediul Obiectivelor Globale, se stabileşte o agendă de acţiune ambiţioasă pentru următorii 15 ani în vederea eradicării sărăciei extreme, combaterii inegalităţilor şi a injustiţiei şi protejării planetei până în 2030.