Universitatea de Vest Timișoara a devenit, pentru a treia oară consecutiv, campioana universitară a României la fotbal.

În finală, UVT (foto jos) a învins pe Universitatea ”Aurel Vlaicu” Arad cu 2-0. Claudiu Matiș a marcat, din penalty, în min. 10, iar Florin Olariu a stabilit scorul final în min. 70.

Finala pentru ultimul loc de pe podium (locul 3) a fost câștigată de gazdele de la Universitatea Oradea, 4-1 cu Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat Adelin Pașca (Arad), iar cel mai bun portar, Alexandru Andrei-Filip (UVT). Golgeteri au fost Claudiu Matiș (UVT) și Vlăduț Stanciu (Arad), cu câte 3 goluri.

Meciurile turneului au avut o durată de 60 de minute, cu excepția finalelor, care au avut durată normală, de 90 de minute.

Turneul final al Campionatului Național Universitar al României la fotbal s-a disputat în acest an la Oradea. Rezultatele complete pot fi văzute aici, iar clasamentele grupelor aici.

Astfel, UVT va reprezenta și în acest an România la Campionatul European Universitar, competiţie organizată de European University Sports Association. Turneul va avea loc la Tirana (Albania), între 25 iunie – 2 iulie. UVT este chiar campioană europeană ”en titre”.

Campionatul Național Universitar al României la fotbal (pe teren mare, în 11), prevăzut să se desfășoare anual, este organizat de Federația Română de Fotbal, Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar din România, Universitatea Politehnica Timişoara și Universitatea din Oradea.

Campioanele edițiilor de până acum au fost Universitatea Constantin Brâncuși Târgu-Jiu (2015), Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (2016, 2018) și Universitatea de Vest Timișoara (2017, 2019, 2022).