Sezonul competițional 2022-2023 a adus pentru Comisia Județeană a Arbitrilor cele mai bune performanțe din istoria arbitrajului ieșean. Zece arbitri și arbitri asistenți au promovat în eșaloane superioare.

Astfel, tânărul arbitru ieșean Gabriel Mihuleac a promovat la Liga 2, alături de colegul său arbitru asistent Andrei Diaconu, în urma rezultatelor meritorii din cadrul Programului de monitorizare. Tot prin intermediul unui astfel de program (Cavalerii Fluierului IV), dar pentru arbitrii și arbitrii asistenți din loturile județene, Ștefan Cosmin Ciobanu și Cosmin Bazon au promovat la nivelul Ligii a III-a.

Reamintim faptul că, în urma concursurilor susținute la sfârșitul anului trecut, de la Iași au promovat la Liga a II-a arbitrii asistenți Ana Pușcașu și Iulian Andrei Contofan, iar la nivelul Ligii a III-a arbitrii asistenți Radu Nistor și Theodor Olenic.

Vlad Ciobanu a promovat în Elite Category, iar Bogdan Hanceariuc a urcat în First Category

Vești bune s-au primit și pentru arbitrii de fotbal în sală. În urma evaluărilor anuale făcute de UEFA, Vlad Ciobanu a promovat în categoria arbitrilor de elită (Elite Category), devenind al doilea arbitru român din istoria futsalului românesc care accesează acest nivel, după Bogdan Sorescu.

De asemenea, ieșeanul Bogdan Hanceariuc a urcat în prima categorie a arbitrilor FIFA de fotbal în sală (First Category), fiind alături de Vlad Ciobanu cei mai reprezentativi arbitri români de futsal ai momentului.

”Aceste performanțe reprezintă rezultatul muncii tuturor colegilor mei, iar școala de arbitri de la Iași rămâne una cu care ne mândrim. Trebuie însă să rămânem modești pentru că putem obține noi rezultate bune și sunt convins că în următorii ani vom auzi despre alte promovări ale arbitrilor ieșeni. Mulțumesc președintelui AJF Sorin Boca pentru susținerea arătată în cei 11 ani de când colaborăm. Grupul format la Iași reprezintă un model pentru toți tinerii colegi care își doresc să devină arbitri și să înceapă o carieră frumoasă și plină de satisfacții în acest domeniu”, a declarat Vlad Ciobanu, președintele Comisiei Județene a Arbitrilor Iași.

CJA Iaşi totalizează acum 22 arbitri divizionari, dintre care:

  • 2 arbitri FIFA la fotbal în sală (Bogdan Hanceariuc şi Vlad Ciobanu);
  • 1 arbitru asistent de Liga I (Adrian Vornicu);
  • 1 arbitru la fotbal în sală Liga 1 (Andrei Mihălcuț);
  • 2 arbitri (Vlad Baban și Gabriel Mihuleac) și 3 arbitri asistenți de Liga a II-a (Iulian Contofan, Ana Pușcașu și Andrei Diaconu);
  • 1 arbitru la fotbal în sală Liga 2 (Sebastian Șpaiuc);
  • 6 arbitri de Liga a III-a (Ciprian Aelenei, Cosmin Roman, Lucian Diaconu, Mihai Moisă, Andrei Apreutesei și Ștefan Cosmin Ciobanu);
  • 6 arbitri asistenţi de Liga a III-a (Vlad Hriscu, Daniel Hriscu, George Macovei, Radu Nistor, Theodor Olenic și Cosmin Bazon).

Articol de Narcis Pohoață (IAȘI)