Vineri, la Palatul Cultural din Arad, a avut loc evenimentul care a marcat 70 de ani de la înființarea clubului care are în palmares șase titluri de campioană a României și două trofee ale Cupei României. 
 
Fotbaliști de legendă ai clubului s-au reîntâlnit la festivitatea în care au fost premiați și în care au putut urmări un film documentar despre UTA. 
 
Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a trimis o scrisoare clubului UTA Bătrâna Doamnă care le-a fost citită tuturor celor prezenți la eveniment. 
 
”Doresc să îi felicit, în numele Federației Române de Fotbal, dar și în nume personal, pe cei care au făcut cunoscut în România și în Europa numele de ”UTA”, precum și pe cei care au dus mai departe tradiția unui club cu un palmares așa de bogat, în care se regăesc șase titluri de campioană și două trofee ale Cupei României. 
 
Mă bucur să vă pot transmite că unul dintre obiectivele asumate de Federația Română de Fotbal în Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020 este creșterea atractivității fotbalului din țara noastră și, implicit, aducerea suporterilor înapoi pe stadioane. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, revenirea în prim-planul fotbalului românnesc a echipelor care reprezintă orașe cu tradiție nu poate fi decât un imbold care să ne facă să ne propunem țeluri și mai înalte. M-ar bucura ca momentul în care Aradul va avea o nouă reprezentantă în primul eșalon din România să contribuie la renașterea spiritului din anii de glorie a clubului UTA.
 
La Mulți Ani, UTA!”
 
Sărbătoarea continuă și astăzi la Arad! De la ora 14:00, este programat meciul demonstrativ dintre UTA 90 și UTA 2015, urmat de un joc al veteranilor, UTA – Honved Budapesta. 
 
Foto: Sport Arad