În perioada 11-13 aprilie, Cluj-Napoca a găzduit a treia ediție a Campionatului Național Universitar de Fotbal, competiție organizată de Federația Sportului Școlar și Universitar în parterneriat cu Federația Română de Fotbal și cu sprijinul Universității „Babeș-Bolyai”.

Joi, în parcul „Iuliu Hațieganu”, s-au desfășurat finalele competiției a cărei campioană va reprezenta România la Jocurile Universitare Europene, la Porto, în luna iulie.

Mai întâi, în finala mică, echipa Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca s-a impus cu 1-0 în fața studenților Universității din Oradea. În ultimul act al campionatului, Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat dramatic, la loviturile de departajare, 8-7, după 1-1 în timpul regulamentar, contra Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Echipa învingătoare a cucerit trofeul cu toate că a evoluat cu un om în minus din minutul 60 al partidei.

Câștigătorii au fost premiați de fostul internațional Ioan Ovidiu Sabău. Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat Claudiu Rogozan (Universitatea „Babeș-Bolyai”), în timp ce jucătorul finalei a fost desemnat Laurențiu Telescu (Universitatea de Vest). Un premiu a primit și cel mai bun goalkeeper, Rafael Novabilshi (Universitatea „Constantin Brâncuși”).