UEFA a trimis celor 55 de țări participante la preliminariile Campionatului European ghidul bazelor sportive disponibile pentru echipele participante la Turneul final din iunie 2020.

Lista enumeră locațiile pre-selectate de UEFA în fiecare oraș gazdă. Echipele au libertatea de a-și alege locuri de cantonament și din afara recomandărilor UEFA. Astfel, lista oficială a bazelor de pregătire ale participantelor la Turneul final va fi anunțată la începutul anului 2020, după încheierea calificărilor și exprimarea opțiunilor fiecărei țări.

Bucureștiul figurează în ghidul UEFA cu următoarele recomandări de baze de cantonament:

1. Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia – cu drept de preemțiune pentru reprezentativa României. Staff-ul echipei noastre naționale a notificat UEFA că își va exercita acest drept.
2. Academia FC Voluntari în tandem cu Hotel Caro
3. Baza de pregătire a FCSB din Berceni

Locațiile prezentate sunt dedicate cantonamentelor echipelor (cu facilități de cazare, antrenament și recuperare) pentru când se vor stabili într-un oraș gazdă. Într-o etapă ulterioară vor fi prezentate și recomandări de stadioane de antrenament, pentru echipele care vin să joace un singur meci în orașul respectiv și sunt cantonate în alt oraș gazdă. Noile stadioane prevăzute în București intră în această a doua categorie.

Arena Națională este destinată pentru desfășurarea celor patru meciuri de la EURO 2020, pe 14, 18 și 22 iunie în Grupa C și pe 29 iunie pentru optimile de finală. Dacă se califică, naționala României va juca cel puțin două partide la București.