Comitetul Executiv al UEFA a aprobat joi, 9 februarie, în unanimitate, o serie de propuneri de reformă pentru bună guvernanță, prezentate de președintele UEFA, Aleksander Čeferin, la reuniunea de la Casa Fotbalului European, la Nyon, în Elveția.

Una dintre deciziile luate este introducerea limitelor de mandat pentru președintele UEFA și membrii Comitetului Executiv al UEFA, cu posibilitatea de a servi pentru cel mult trei mandate de patru ani. Aceeași limitare de mandate pentru președinte a fost implementată și de Federația Română de Fotbal încă din 2014.

De asemenea, s-a mai hotărât ca persoanele care candidează în Comitetul Executiv al UEFA trebuie să dețină un o funcție activă (președinte, vicepreședinte, secretar general sau CEO) în federațiile naționale.

"Sunt foarte mulțumit de faptul că membrii Comitetului Executiv sprijină în unanimitate reformele pe care eu le consider esențiale. Sunt convins că asociațiile noastre membre vor aproba de asemenea aceste propuneri de bună guvernanță cu scopul de a crea un organism de conducere mai puternic și transparent pentru binele fotbalului european", a spus Aleksander Čeferin, președintele UEFA.