La evenimentul ce se va desfășura la Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” din Constanța vor participa patru echipe: selecționata Marinei militare române, selecționata Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân”, selecționata militarilor United States Marine Corps și selecționata marinarilor de pe distrugătorul britanic HMS Duncan, care va face o escală în Portul Constanța, în perioada 8-11 noiembrie. 
 
Turneul interaliat de fotbal va începe la ora 11:00 și va cuprinde patru jocuri: două semifinale, stabilite prin tragere la sorți, finala mică și marea finală.
 
”Evenimentul are rolul de a consolida relația de parteneriat și prietenie între militarii Alianței Nord-Atlantice și se adaugă manifestărilor care aduc un omagiu veteranilor de război, 2015 fiind declarat de către Guvern «anul veteranilor de război»”, a declarat Florin Șari, manager responsabilitate socială în cadrul FRF.
 
Proiectul face parte dintr-o serie de inițiative care promovează fotbalul în rândul militarilor. În luna octombrie, Centrul de Fotbal al FRF de la Buftea a găzduit o competiție de fotbal dedicată sărbătoririi Zilei Armatei Române. Au participat echipe reprezentative ale Ministerului Apărării Naționale, Inspectoratului General al Jandermeriei Române, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și o selecționată a militarilor americani de la Baza Militară Mihail Kogălniceanu.
 
Foto: Mediafax